Internet Explorer se va retrage in iunie 2022

author
1 minute, 31 seconds Read

Dupa aproape 25 de ani se servicii bune si fidele, Internet Explorer se pare ca se va retrage in iunie 2022! Microsoft ne recomanda sa folosim de acum inainte Microsoft Edge, mult mai puternic si adaptat unei navigari mai moderne.

De data aceasta, se pare ca este sfarsitul clasicului navigator Web de la Microsoft, lansat in august 1995 si care a parcurs un drum foarte lung de atunci.

Editorul a anuntat in sfarsit finalul suportului pentru IE11, incepand cu data de 15 iunie 2022 pentru a mai lasa cateva luni pentru utilizatorii sai si pentru a gasi si un succesor pentru el.

Microsoft a precizat totusi ca, versiunea LTSC Long Term Servicing Chanel de la Windows 10 va mai integra versiunea de Internet Explorer anul viitor. Dar, toate versiunile pentru marele public al programului nu vor mai fi suportate incepand cu data de iunie 2022. Si este probabil ca Internet Explorer sa nu mai faca parte din aplicatiile pre-instalate in viitoarele versiuni ale sistemului de exploatare.

Internet Explorer a monopolizat navigarea pe Internet timp de foarte multi ani, dar pentru foarte multi internauti, aceasta alegere a fost una prestabilita. Microsoft a facut deci orice pentru a forta utilizarea navigatorului sau. Dar popularitatea sa a inceput foarte repede sa scada la dezvoltatorii Web, deoarece Microsoft nu mai respecta standardele si facea tot doar dupa cum il taia capul. Sa nu uitam nici de problemele legate de Securitate…

Finalul “vietii” sale a fost deci anuntat vara trecuta cu incetarea suportului pentru programele Office 365, OneDrive si Outlook. Edge este recomandat din ce in ce mai mult, mai ales cu integrarea Chromium, motorul din inima Chrome si a altor navigatoare.
Microsoft ne aminteste si de existenta unui mod Internet Explorer in Edge care permite firmelor sa testeze aplicatiile lor si site-urile lor Web. Mai ales controalele ActiveX. Acest mod va fi suportat cel mult pana in 2029.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.