Jocuri cu LEGO

3 minutes, 47 seconds Read

Lego este denumirea comercială a unui joc ce constă în construirea de structuri variate cu ajutorul unor module din material plastic. Mai detaliat, jocurile cu LEGO implică utilizarea acestor blocuri de plastic care au diverse proeminențe și găuri ce face posibilă asamblarea acestora în diverse combinații ce pot materializa: oameni și eroi, animale, construcții civile, industriale și hidrotehnice, vehicule terestre și aeriene, etc. Prinderea sau desprinderea acestor blocuri sau cărămizi se face foarte ușor fiind la îndemâna oricui. Practic singura limită ce stă în calea micului constructor este imaginația.

Jocurile cu LEGO sunt ultra prezente și in România, fie ca produse de cumpărat, fie ca jucării de bază în diverse locuri destinate copiilor și activităților pentru aceștia. Originare ele sunt din Billund, un orășel din Danemarca, și începutul lor vine din anul 1949 când piesele de plastic ale jocurilor Lego au fost inventate, iar sistemul lor actual de prindere fiind definitiv pus la punct nouă ani mai târziu.  Acum Lego este un brand cu mare notorietate, numele său fiind combinarea primelor două litere ale cuvântului „leg” (a te juca) și primele două litere ale cuvântului „godt” (bine), rezultând astfel sintagma Lego „joacă bine”. Jocurile LEGO nu s-au numit așa de la început. Acestea purtau numele de „cărămizi care se unesc automat”. Dezvoltarea companiei a adus de la sine necesitatea unui nume mai atrăgător. Se pare că „Lego” a fost de bun augur. Prima jucărie Lego a fost un camion ce se demonta și asambla la loc iar primul personaj Lego creat a fost un polițist, în anii ’90.

Vezi si:  Sa ne jucam inteligent!

Grupul LEGO este cel mai important producător de jocuri cu LEGO. Există însă și alte companii care produc astfel de jucării și care sunt partial compatibile cu jucăriile originale Lego. Spunem partial compatibile, deoarece precizia cu care sunt facute cuburile LEGO (toate piesele au aceeasi dimensiune, cu o diferenta de cativa microni) este inegalata de ceilalti competorori.

Jocurile Lego sunt concepute pe mai multe tematici: Lego City, Lego Creator, Lego Racers, Lego Ninjago, Lego Chima, Lego Movie, Lego Friends. Cele mai populare sunt: Duplo, Ninjago, Tehnic, City și Friends.

Grupul Lego este al treilea producător de jucării din lume ca mărime iar jocuri Lego au obținut de două ori distincția „produsul secolului”.

Jocurile cu LEGO sunt potrivite pentru copiii de toate vârstele, aici incluzându-se și adulții. Sunt seturi și pentru bebeluși cu piese mari de 3-5 centimetri ce rezistă la mestecat și aruncat și sunt realizate dintr-un material ce nu este nociv dacă este băgat în gură. Copii mai in varsta pot materializa construcții de mare anvergură: Turnul Eiffel, Piramida lui Keops, Muntele Rushmore, o scenă dintr-un film, un castel si multe altele.

Superlativul conceptului Lego se poate atinge într-unul din parcurile de distracție Legoland unde toată lumea, copil mic sau copil mare poate să se joace cu jocuri LEGO sau cu jocuri cu LEGO.

Ce contează când vrei să achiziționezi un joc LEGO?

Vârsta copilului tău – copiii mai mici au nevoie de jocuri cu piese mai simple și mai mari, în timp ce copiii mai mari se pot juca și cu jocuri mai sofisticate.În mod normal, fiecare joc cu LEGO are o etichetă care specifică grupa de vârstă căreia i se adresează. Desigur, cunoscându-ți copilul știi dacă el se descurcă cu jucării din altă grupă de vârstă.

Vezi si:  6 motive esentiale pentru alegerea celor mai potrivite jucarii educative pentru copil

Genul de joc – există o varietate de jocuri cu LEGO de care ne putem folosi pentru a împlini calitățile și impulsurile creative ale copilului nostru sau putem ajuta să se estompeze carențele în înțelegere, imaginație și creativitate. Dacă este atras de crearea de forme și structuri îi poți lua un set cu multe și variate piese ce să-i permită punerea în practică a conceptelor din minte. Dacă are probleme cu matematica sunt jocuri ce pot să-l ajute în înțelegerea noțiunilor abstracte.

Jocurile cu LEGO sunt în primul rând educaționale. Acestea ajută la creșterea nivelului de cunoștinte din diverse domenii  ale copilului tău. Trebuie doar să fii atent(ă) la ce-l interesează sau ceea ce are nevoie, pentru că buna lui dezvoltare e ceea ce contează. Interacțiunea cu ele îl va face să perceapă aceste jocuri ca fiind plăcute sau plictisitoare, utile sau inutile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.