Jocuri cu Masini

author
2 minutes, 27 seconds Read

Jocuri cu Masini

Una din categoriile de jocuri cu foarte mare cautare, este fara indoiala categoria de jocuri cu masini. Fie ca sunt curse pe pista sau pe teren accidentat, fie ca sunt doar plimbari prin oras, sau calatorii lungi, jocurile cu masini vor fi intotdeauna in topul preferintelor. O lunga serie cu astfel de jocuri au aparut dea lungul timpului, printre cele mai cunoscute amintim doar NFS, Carmageddon sau Taxi Driver.

Jocuri pentru PC si console

Lista de jocuri cu masini disponibile pentru PC si console este una aproape interminabila. Noi o sa facem referire doar la cele mai cunoscute dintre ele, spatiul fiind insuficient pentru a le mentiona pe toate.
Prima recomandare este fara urme de indoiala extrem de populara serie NFS (Need for Speed), a celor de la EA Sports. Jocul se intinde, in cei aproape 20 de ani de existenta, pe mai multe generatii, mai exact 4. Prima generatie a luat nastere in anul 1994, si s-a numit The Need for Speed, fiind disponibila pe PC. Un an mai tarziu, aceasta este lansata si pentru PlayStation. Tot din prima generatie mai fac parte Need for Speed II (1997), Need for Speed III: Hot Pursuit (1998), Need for Speed: High Stakes/Road Challenge (1999), Need for Speed: Porsche Unleashed/Porsche 2000 (2000) si Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002).
Incepand cu 17 noiembrie 2003, apare o noua generatie, cea dea doua din aceasta serie, primul din lista fiind Need for Speed: Underground (2003). Urmeaza Need for Speed: Underground 2 lansat spre sfarsitul anului 2004, la scurt timp facandu-si aparitia si Need for Speed: Most Wanted. Varianta din anul 2006 s-a numit Need for Speed: Carbon, iar cea din 2007, Need for Speed: ProStreet. A urmat ultima aparitie din aceasta generatie, si anume Need for Speed: Undercover in 2008.
Generatia a treia isi face debutul cu Need for Speed: Shift, lansat in septembrie 2009, tot in acelasi an facandu-si loc pe piata si Need for Speed: Nitro. 2010 aduce pasionatilor Need for Speed: World  si Need for Speed: Hot Pursuit, colectia fiind inchisa cu Need for Speed: The Run, aparut in 2011.
Ultima generatie are ca debutanta varianta Need for Speed: Most Wanted, aceasta fiind si singura aparitie a anului 2012.

Lista de jocuri cu masini recomandate de noi mai cuprinde Carmageddon, WRC, Pole Position 2012 sau Cars. O ultima recomandare este jocul Revolt, unul din cele mai des intalnite jocuri a anilor 2000 in internet cafe-uri.

Jocuri pe internet

Din lista de jocuri ce se pot juca direct in browser, va recomandam sa incercati Earn To Die, Pipe Riders sau Race in Monaco. Majoritatea producatorilor de jocuri cu masini de curse varianta arcade, reusesc sa aduca ceva nou destul de des, astfel ca nu aveti timp sa va plictisiti.

Curse de masini pe telefonul mobil

Si pentru pasionatii de jocuri pe mobil avem cateva recomandari in materie de curse si sofat. Prima dintre ele este Asphalt, serie foarte realista a celor de la Gameloft. Alte recomandari sunt clasicul Need 4 speed, Raging Thunder, TurboFly 3D sau GT Racing: Motor Academy Free.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.