Modalitati de prezicere a fluctuatiilor din cursul valutar

2 minutes, 8 seconds Read

Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate astazi de afacerile cu valuta. Mai exact, cei specializati in domeniu stiu ca pot face foarte multi bani cu ajutorul unor metode de prognozarea cursului valutar. De fapt, aceasta prognozare este o activitate de baza in procesele de pe piata valutara nationala si internationala si se realizeaza prin doua modele de analiza specifice domeniului monetar.

Si tu poti obtine profituri mari de pe urma acestei activitati, cu conditia sa ai cunostinte serioase care sa te ajute sa anticipezi viitoarele fluctuatii ale diverselor valute. In termeni mai simpli, o persoana care anticipeaza, pe baza unor studii si analize ca o anumita moneda va creste in valoare la un moment dat, alege sa cumpere acum cantitati mari de valuta la pretul actual, cu speranta ca in cateva zile sau saptamani sa o poata vinde la un pret mai ridicat. Daca acea persoana a preconizat corect fluctuatia de curs valutar, aceasta va obtine in mod automat un profit de pe urma tranzactiei valutare. Prognozarea cursului valutar mai este cunoscuta si sub denumirea de metoda speculativa.

Exista doua metode prin care se pot realiza studii care ne ajuta sa determinam viitoarele schimbari ale cotatiilor cursurilor valutare. Aici vom vorbi de cea mai folosita dintre ele, si anume, analiza tehnica.

Analiza tehnica

Analiza tehnica este studiul evolutiei unei piete, bazata pe studierea unor grafice, cu scopul de a se determina viitoarele fluctuatii ale diferitelor monede,

Chiar daca aceasta metoda a fost utilizata in special pe piata financiara, ea a trecut foarte repede in domeniul ratelor de schimb valutar, deoarece s-a sesizat o tendinta a oamenilor de a se implica in mod direct in tranzactiile de acest tip.

Principiul de baza pe care este fundamentata analiza tehnica porneste de la ideea ca istoria tinde sa se repete. In termeni financiari, aceasta veche zicala se traduce prin faptul ca o moneda care a fluctuat intr-un anume fel, la un moment dat, va proceda astfel si in viitor. Desigur, aceste modificari din valorile de curs valutar sunt atent analizate prin intermediul unor grafice care arata evolutia istorica a cotatiilor cursului, iar specialistii din domeniu speculeaza, astfel, viitoarele fluctuatii.

Aceasta metoda este foarte recomandata in cazul in care ai deja cunostinte solide legate de piata valutara nationala si internationala, insa niciodata nu este prea tarziu sa inveti lucruri noi. Daca iti doresti sa pornesti o afacere din tranzactiile valutare, iti recomandam sa citesti cat mai mult despre acest domeniu, mai ales ca aici pe site poti gasi foarte multe informatii ce iti pot fi extrem de utile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.