Cat si ce poti sa cumperi cu cinci dolari in lume?

author
2 minutes, 26 seconds Read

Cinci dolari nu este o suma foarte mare. Desigur, cinci de dolari are o valoare diferita in diferite tari si puteti cumpara diferite cantitati din acelasi produs.

Iata cateva exemple de cantitati de mancare ce pot fi cumparate in unele tari, si cat de mult se poate cumpara cu aceasta suma in Romania.

Banane
In Australia, de cinci dolari poate cumpara 1.36 kg. banane. Pentru aceeasi suma, in Franta putem cumpara 2.27 kg. In America (SUA) 3.8 kg de banane costa suma mentionata, iar in Etiopia – 11.3 kg.

In tara noastra, 5 dolari este egal cu aproximativ 20 de lei, ceea ce inseamna ca putem cumpara aproximativ 4 kilograme de banane, sau la fel de mult cat putem cumpara in tara cu cea mai mare economie din lume.

Cafea
Acest produs este relativ costisitor in tarile Europene. Cu cinci dolari, am putut cumpara doar 0.23 kg. cafea in Italia. Cu aceeasi suma, in SUA puteti cumpara 0.36 kg. cafea, in timp ce in Franta 0.45 kg. Cea mai mare cantitate de cafea pe care o puteti cumpara cu 5 dolari e in India – 5.2kg.

In tara noastra de cinci dolari cumparam 0.40 kg. cafea.

Sandwich Mare de la MCDonalds (Big Mac)
Acesta este un produs pe care urmareste schimbul real al diferitelor valute din întreaga lume. Cu cinci dolari se poate cumpara unul dintre cele mai populare sandwich-uri din Australia si doua in Rusia.

In SUA, puteti cumpara 1 sandwich si un pic, in timp ce in Suedia, doar 0,65% din Big Mac. In Romania puteti cumpara de 5$ 2 sandwich-uri, sau aproape la fel de mult ca in Rusia.

Orez
In SUA, cu o bancnota de 5 dolari cumparati 3.18 kg. orez. Tot cu 5 dolari ati fi putut cumpara 5.44 kg. orez în China si 6.35 kg. in Afganistan.

In Japonia, 5 dolari e echivalentul a 0,9 kg orez, iar in tara noastra 4.17 kg sau cu o jumatate de kilogram mai mult decat pot cumpara consumatorii americani.

Vezi aici cat costa 5 dolari americani in lei, dar si alte transformari de valute.

Cartofi
Utilizatorii din Marea Britanie pot cumpara 2.5 kg. cartofi, daca au 5 $. Prin comparatie, consumatorii din SUA pot cumpara 3.5 kg, in timp ce in Etiopia se cumpara 14 kilograme.

Pretul scazut de cartofi din tara, face astfel posibila cumpararea a 10 de kilograme de cartofi sau poate chiar mai mult, in plin sezon.

Oua
Putem cumpara oua de cinci dolari: 15 în Suedia, 19 în Canada, Statele Unite ale Americii 34 si 57 in China.

Pe baza pretului de aproximativ 20 de centi pe ou, in tara noastra, cu cu cinci dolari se poate cumpara 35 de oua, aproximativ la fel ca americanii.

Carne tocata
Cu aceasta suma se poate cumpara 0.34 kg in Franta si 0.45 kg in China. In SUA, poti cumpara pentru suma, 0.68 kg si 1.02 kg, in Marea Britanie. La noi, putem cumpara aproximativ 1 kg sau poate mai mult.

Bere
Patru beri in SUA, puteti cumpara de 5 dolari, doar una în Japonia, doua în Marea Britanie si foarte multe in China – 12.. aproape o lada de bere ieftina.

In Romania puteti bea pana la 7 beri normale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.