Muzica de petrecere de ieri si de azi

author
1 minute, 17 seconds Read

Muzica de petrecere a avut intodeauna mare cautare la toate categoriile de oameni. Muzica de petrecere a rasunat si va incanta nuntile, aniversarile si petrecerile  romanilor de pretutindeni. Acest gen de muzica a inregistrat de-a lungul timpului o continua evolutie. Initial, numita muzica lautareasca sau muzica de pahar, facea  deliciul oamenilor prin jurul anilor 1960-1970 cu numeroase piese de mare succes. Reprezentatii muzicii de petrecere erau: Romica Puceanu, Gabi Lunca, Dona Dumitru

Siminica, Gica Petrescu, Faramita Lambru sau Ion Onoriu. Melodii ca ,,Floraresele” , ,,Da mama cu biciu-n mine” , ,,Cine-a pus carciuma-n drum”, ,,O damigeana si-un pahar” ,  ,,Inel,  inel de aur” au dainuit si vor dainui de-a lungul timpului si sunt apreciate si cantate la toate evenimentele .
In zilele de azi, au aparut o multime de interpreti si formatii de muzica de petrecere , care-si castiga existenta din prestatiile de la nunti, botezuri si aniversari,  practicand tarife destul de costisitoare pentru buzunarul multor romani.
Cei mai la moda, sunt interpreti ca Nicu Paleru, regele muzica de petrecere alaturi de Emilia Ghinescu, Stana Izbasa, Nelu Ploiesteanu, Maria Carneci, Violeta  Constantin.
Iata care sunt tarifele unor formatii de petrecere, nu neaparat foarte cunoscute, pentru o cantare la nunta.
Un trio format din  solista vocal, saxofon-vioara, pian eletric, avand un repertoriu format din  muzica usoara, latino, lautareasca, populara, muzica de  petrecere practica urmatoarele tarife: recital 60 minute 400€, recital 90 minute 500€ (2 programe de 45 minute), recital 120 minute 600€ (3 programe de 40 minute),toata  seara 800€ (4 programe de 45 minute).
Cand vine vorba insa de interpreti cunoscuti, adica cei enumerati mai sus, pretul creste si nu oricine isi permite sa-i aduca la petrecere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.