Numarul de masini achizitionate second hand determina cumpararea de piese din dezmembrari

2 minutes, 10 seconds Read

Anul 2014 a adus deja o serie de statistici referitoare la numarul de masini second hand ce au fost inmatriculate in tara noastra. Astfel, doar in primele doua luni – ianuarie si februarie 2014 au fost inmatriculate peste 30 000 de unitati. Acest numar reprezinta o cifra de aproape patru ori mai mare decat cea a numarului de masini noi, cumparate tot in acest interval, in Romania. Totusi, daca e sa ne raportam la numarul de masini achizitionate in tara noastra in 2013, in acelasi interval, observam ca anul acesta s-au cumparat mai putine modele.  Intelegand care sunt masinile preferate de romani, in acest segment, putem sa deducem de ce tot mai multi soferi se indreapta catre serviciile de dezmembrari auto, pentru achizitionarea pieselor de care au cea mai mare nevoie. Legatura dintre marci, modele, pret si piese din dezmembrari in randurile urmatoare. Acelasi lucru va fi valabil pe suprafata intregii tari, din Galati pana in Timisoara, de la Bucuresti pana in Satu Mare. Descopera la Dez-autoapel.ro piese din dezmembrari in Galati pentru o livrare rapida!

Raportul oferit de Directia Regim Permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (DRPCIV) arata ca  in acest inceput de an cele mai bine vandute autoturisme la mana a doua au fost  cele produse de catre Volkswagen – binecunoscuta marca nemteasca conducand detasat, in doar doua luni, cu 8608 unitati  achizitionate. Pe locul secund, la o diferenta de mai  bine de 3000 de bucati se afla Opel, cu 5416 unitati. Mai apoi, in acest clasament se regasesc modele de la Ford, Audi, Skoda, Mercedes-Benz si Renault. Cu siguranta, putini dintre acestia cumpara doar piese noi pentru intretinerea auto. La un numar total de aproape 6 milioane de unitati, in parcul national auto al Romaniei (la finalul anului 2013), din care 4,7 milioane sunt autoturisme, nevoia de piese este imensa. Daca e sa observam insa centrele locale de dezmembrari, precum si cele care functioneaza in online, observam ca lucrurile sunt intr-o crestere.  Doar in localitatea Galati (ori in jurul acesteia), de exemplu, autoritatea R.A.R. arata ca operatorii economici ce activeaza in segmentul de service – dezmembrari auto, sunt peste 10.

Vezi si:  Invertoare auto, solutii excelente pentru energie in masina

Care sunt cateva dintre avantajale acestor centre de desfacere?

– piesele sunt originale

– piesele din dezmembrari auto pot sa beneficieze de factura si garantie, chiar daca nu sunt noi

– ele pot livra piese oriunde in tara, prin curier rapid

– ofera consultanta online

– provin deseori din masini nerulate in Romania

– preturi mult mai accesibile decat cele oferite de magazinele ce comercializeaza doar piese noi

Asadar, exista cate un beneficiu ce poate sa rezoneze cu oricare dintre nevoile noastre, atunci cand suntem in cautarea unor solutii adecvate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.