Nume unice pentru copil

2 minutes, 41 seconds Read

Cu totii au un nume in cap, un nume rar, unic si original care sa surprinda sau sa amuze. Si printre numele unice pentru copil, cele mai multe provin cel mai adesea din cele patru colturi ale lumii.

Japonia, Tahiti sau Germania… numeroase prenume rare si unice pentru copii sunt acum la indemana parintilor datorita Internetului. Cu un singur click poti gasi un nume atipic. Cu Hina sau Moea de exemplu te poti imbarca inspre Tahiti.

Numele geografice precum China, Cyprienne, Fidji, Georgia, Kenya, Nil, Océan, Manhattan sau Sidney ii tenteaza si ele pe parinti. Dar si Florenta, Constanta, Virginia, Carolina, India, Lorena, sau Florentin, Roman, Alexandru, Paris, Orlando, Milan.

Prenume rare grecesti si ebraice, unice pentru copii. In palmaresul numelor rare si unice pentru copil, avem destule exemple care sunt toate grecesti- Alexei, Andie, Andreas, Apollinaire, Calix, Célian, Timmy, Adria, Aenor, Alessia, Auxane, Calia, Callista, Céliana, Lexy, Maddy, Taïs, Tessy.

Si pentru a nu miza pe clasicele nume deja precum Lea sau Sara foarte multi parinti mizeaza pe cele din ebraica precum Anaël, Ania, Elisee, Elsie, Janna, Lissandre, Lyea, Samuella, Shade, Shaïna, Shanice, Sian, Yaël.

In ceea ce priveste numele de baieti, lista este la fel de eclectica. Aici putem aminti nume precum Isalys, Adonis, Adriel, Arel, Chaï, Elian, Giani, Iacov, Illan, Joanis, Laël, Lilo, Nathaël, Saül sau Yoni.

Numele rare venite din Europa. Numele rare si originale venite din Europa ii inspira pe parinti. Cei care au preferinte pentru tendintele celtice pot miza in acest caz pe Alana, Brandy, Sloane, Aiden, Amaël, Audren, Lan, Louen. Iar parintii care iubesc sonoritatile pronuntate cu siguranta ca vor iubi unele nume precum Adalard, Amélien, Arno, Enrik, Tilio, Adélie, Adelphia, Aelys, Alina, Ally.

Vezi si:  Urari pentru Anul Nou

Daca iti plac cum suna si numele de origine british, te mai poti lasa tentat de unele nume rare si unice precum Addison, Daël ou Shad.

In ceea ce priveste numele de origine latina, parintii pot miza pe nume frumoase, rare si unice precum Aurian, Calvin, Clarel, Lenzo, Paulin, Pavel, Yolan, April, Bella, Cilia, Essia, Estelline, Estrella, Lauriana. Unii pot fi si mai indrazneti si sa dea un nume de slav unui bebelus frumos, un nume precum Tanis sau Lenka.

Num rare si unice din Africa si din Asia. Daï, Isao, Kenji, Nori, Aïko, Aï, Akiko, Gin, Hisaé, Koko, Kiyo…numele de origine japoneze sunt si ele la onoare in palmaresul numelor rare. La fel ca si in cazul numelor de origine truca precum Aslan, Aylan, Efe, Halil, dar si Kaan. Sa nu uitam nici de numele africane precum Bakary sau Koffy.

Parintii sunt si ei uneori tentati de prenumele arabe precum Aïmen, Aïssa, Alim, Billal, Faël, Faris, Jad, Jessim, Naïl, Nasri, Réhan. In ceea ce priveste fetele, cel mai bine ar fi sa mizezi si pe unele nume precum Alia, Cheryne, Hella, Rayana, Sakina, Sania sau Sanae.

Si daca aceste nume nu iti plac, te poti inspira din lunile anului si sa mizezi pe niste nume precum April, Avril sau Aprilia, Martha, Maia, Iunona, Iulia sau Iulian, chiar si Augusta sau Augustin.

Afla originea si semnificatia numelui tau, de unde provine si ce reprezinta pe semnificatia-numelui.net

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.