Rezumat:
Unul dintre puținele accesorii care nu se demodează, indiferent de câte gadgeturi și device-uri ne invadează viața, rămâne ceasul. Când vine vorba de ceasuri bărbătești, cu atât mai mult. Mereu vor fi accesorii pline de stil, mai mult decât niște dispozitive la care verificăm ora, care vor da un plus de distincție și de rafinament oricărui purtător.
Totuși, când vine momentul cumpărării de ceasuri bărbătești, nu toți suntem la fel de inspirați în alegerile noastre, fie că le cumpărăm pentru noi sau pentru a le oferi cadou altor bărbați. Așadar, dacă ai nevoie de câteva sfaturi pentru a ști sigur că iei decizia corectă atunci când cauți ceasuri bărbătești, ține cont de sugestiile următoare:
Dai un ban, dar știi că face
Nu cumpăra ceasuri bărbătești ieftine. Nu alerga după chilipiruri. Un ceas te reprezintă, spune multe despre tine, e o completare a personalității tale. Nimeni nu vrea să fie perceput ”ieftin” sau nerafinat. Așadar, dacă tot vrei să cumperi un ceas, fă o investiție în tine. Prețul minim la care ar trebui să pui limita de jos ar trebui să fie undeva la 100 de euro. Tot ce e sub acest preț nu merită banii. Nu vei beneficia de calitate, durabilitate și fiabilitate și, în cele din urmă, știi vorba: suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine. Vei avea curând nevoie de un alt ceas, de data aceasta funcțional.
Cadran rotund, de preferat
Încearcă să te orientezi spre ceasuri bărbătești rotunde, cu sticla rotundă. Chiar dacă pare neverosimil, acestea sunt mai rezistente la apă. În plus, dacă-l spargi, sunt mai ușor de înlocuit, deci mai ieftin de reparat. La cele cu sticlă pătrată sau dreptunghiulară apar complicații, uneori nu se pot găsi sticle corespunzătoare care să se potrivească, reparația e mai scumpă și îmbinarea sticlei cu restul ceasului nu este la fel de ermetică.
Caută să fie un ceas integral din oțel
Știi deja de celebra inscripție ”all stainless steel”. Oțelul inoxidabil este de preferat atunci când vine vorba de ceasuri bărbătești. Foarte multe branduri, chiar și unele de top, folosesc la modelele lor capac din oțel sau ”stainless steel back” și bezel din alt material, iar asta duce la corodarea, din diferite motive (cum ar fi transpirația), a marginii de îmbinare dintre metale. În acest fel, ceasul își pierde din rezistența la apă și, în plus, are un aspect dizgrațios. De obicei, cele fabricate integral din oțel inoxidabil ar trebui să aibă specificat acest lucru pe spate.
Rezistența la apă, un aspect important
Pentru că suntem în mod curent în contact cu apa și este destul de frustrant să dai ceasul jos de câte ori te speli pe mâini, de exemplu, cel mai bine ar fi să cauți ceasuri bărbătești rezistente la apă până la o adâncime de cel puțin 100 metri și capac înșurubat. Astfel, vei avea garanția unui ceas nu doar rezistent, ci și durabil.
Sticla cadranului din safir, cea mai bună variantă
Dacă vrei să ai un ceas care să aibă o sticlă extrem de greu de zgâriat, alege ceasuri bărbătești cu sticla din safir. Cele de calitate suportă aproape orice fel de tratament și sunt foarte greu de zgâriat.
Atenție mare la brățară
https://www.youtube.com/watch?v=ZZ071o_xYnQ
Acordă atenție deosebită și brățării (curelei). Caută ceasuri bărbătești cărora să li se poată schimba foarte ușor brățara. La unele ceasuri, schimbarea e destul de simplă, ieftină, ușoară, iar la altele trebuie să apelezi la producător sau la un ceasornicar versat. Fii atent la butucii unde se montează brățara pe telescop, să nu fie foarte anevoioasă această operațiune.
Evită ceasurile placate cu aur
Ține cont că majoritatea acelor ceasuri bărbătești care se promovează a fi placate cu aur au de fapt doar poleială de câțiva microni (8 sau 10 microni) de aur. În schimb, prețul va fi nejustificat de ridicat pentru această poleială. În trecut, ceasurile aveau placaj de aur de la 20 până la 80 de microni, dar în ziua de azi trebuie să fii foarte atent sau să-ți cumperi un ceas de firmă foarte scump pentru a fi sigur că beneficiezi de calitate superioară din acest punct de vedere. Placajul de 8-10 microni de aur nu ține nici măcar un an, așa că mai bine alege unul fără, dacă nu-ți permiți ceva foarte scump. Cu siguranta nu esti o vedeta ca sa iti permiti ceasuri de lux!