Taberele de engleza. O altfel de metoda de predare!

1 minute, 59 seconds Read

Vacantele, desi bine-meritate si absolut necesare, aduc pentru debutantii in invatarea unei limbi straine, disconfortul pauzei de asimilare si o data cu aceasta, pierderea totala sau partiala a lexicului inca nefixat. Evident ca, reinceperea cursurilor ar trebui sa debuteze cu o verificare a cunostintelor anterioare si cu o reintroducere a lexicului piedut in timpul perioadei de pauza.

Pentru a diminua aceste neplaceri si pentru a asigura, in acelasi timp, perioada de odihna necesara copilului dumneavoastra, este bine-venita orice metoda de recapitulare a lexicului pe durata vacantelor. Una din metodele cele mai potrivite, care imbina jocul si relaxarea cu asimilarea activa de cunostinte si notiuni, o constituie taberele de utilizare a limbii engleze.

Prin intermediul acestora, copiii sunt obligati sa isi foloseasca lexicul dobandit pentru a comunica intre ei, pentru a raspunde supraveghetorilor vorbitori nativi de limba engleza, care au  si rolul de a mentine regula in incinta taberei si in afara ei. Elevii vor face o “baie de limba si civilizatie engleza”, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze efectiv in Marea Britanie sau in oricare alta tara cu limba oficiala engleza. Practic, in tabara, limba oficiala este engleza.

Astfel, in tabara de engleza se alterneaza activitatile de predare-invatare cu activitatile relaxante si cu caracter sportiv (tiroliana, catarari, activitati sportive). Temele de instruire sunt dintre cele mai diverse si sunt perfect adaptate varstei si nivelului copiilor participanti. De asemenea, in tabara se vor organiza concursuri individuale si pe echipe, la care sunt antrenati sa participe copiii, seri distractive si seri tematice, si in functie de locatia unde se organizeaza tabara, se vor vizita obiectivele turistice din zona.

Vezi si:  De ce ai nevoie pentru a fi un manager bun?

Taberele pot fi cu participare nationala sau internationala, in parteneriat cu firme din tarile vecine, cu atat mai mult, copiii dumneavoastra vor socializa cu elevi de aceeasi varsta si vor avea ocazia sa relationeze cu reprezentanti ai altor culturi.

Progresele inregistrate de copiii care participa pe perioada vacantelor la astfel de tabere tematice sunt evidente, copiii fiind obligati sa isi foloseasca cunostintele, sa inter-relationeze si sa devina unul pentru celalalt  mentor, sub supravegherea personalului taberei.

Cu un program foarte atractiv, taberele organizate de English Kids Academy se numara printre favoritele elevilor si parintilor acestora. Cu deosebita grija in alegerea personalului cat si a locurilor de cazare, taberele sunt una dupa cealalta o pleiada de succese in invatarea limbii engleze. Pentru mai multe informatii, ne gasiti pe : http://www.englezacopii.ro/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.