Tesla: Elon Musk incearca sa linisteasca China cu privire la acuzatiile de spionaj

author
1 minute, 30 seconds Read

Patronul cunoscutei marci de masini a dat asigurari ca datele recoltate de Tesla nu vor fi niciodata utilizate de catre autoritarile americane.
Nu, Tesla nu va partaja datele vehiculelor sale cu Beijing sau Washington. Aceste explicatii au fost date de Elon Musk in timpul unei conferinte virtuale organizate la Beijing conform informatiilor oferite de Wall Steet Journal.

Patronul Tesla a trebuit sa explice faptul ca, masinile sale, care aduna un numar destul de mare de informatii, nu intentioneaza sa faca spionaj in China in profitul Statelor Unite ale Americii. Aceasta declaratie oferita de patronul cunoscutei companii de masini electrice intervine dupa ce guvernul chinez a decis sa restranga utilizarea masinilor Tesla de catre militari si de catre angajatii marilor companii de stat.

De ce ii este teama Chinei?

Autoritatile chineze sunt ingrijorate cu privire la faptul ca aceste date, la fel ca si imaginile surprinse cu ajutorul camerelor video din masini ar putea fi transmise mai departe in SUA. Interogat de AFP, grupul Tesla a preferat sa nu raspunda. China este o piata cruciala si promitatoare pentru Tesla care a construit o uzina la Shangai si vinde deja aici un sfert din productia sa totala. Grupul vrea sa ajunga la 200.000 de vehicule vandute in acest an in tarile asiatice.

Participand la o conferinta la un inalt nivel organizata la Pekin, virtual, bineinteles, Elon Musk a tinut sa dea asigurari ca nicio comapanie, fie ea americana sau chinezeasca, nu isi va asuma riscul de a colecta datele private si de a le partaja cu guvernul. Daca Tesla s-ar folosi de masinile sale pentru a spiona o tara, indiferent de ce tara ar fi vorba, Tesla ar fi inchisa imediat fara indoiala. Elon Musk a mai spus ca dorinta lor este ca datele personale ale utilizatorilor sa ramana confidentiale, cu orice pret.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.