Locuitorii sectorului 6 beneficiaza de saline chiar langa casa

author
2 minutes, 39 seconds Read

Sanatatea este foarte importanta, dar, desi tot suntem de acord cu acest lucru, nu facem nimic pentru a ne mentine sanatosi.

Romanii lasa de-o parte, in general, acest aspect si ajung la spital doar atunci cand problemele se agraveaza. Asta ne arata si un studiu GFK, realizat in 2013, care a aratat ca peste 70% dintre pacientii ce au cancer la plamani si peste 60% dintre cei diagnosticati cu cancer renal au ajuns la medic in stadiul 4 al bolii. Cancerul pulmonar se numara printre cele mai raspandite tipuri de cancer in randul romanilor, conform aceluiasi studiu.

Mai mult decat atat, un sfert dintre romani sufera de afectiuni respiratorii, dintre care un milion de romani sufera de astm. O alta boala respiratorie de care sufera romanii este rinita alergica.

Totusi, aceste boli pot fi tratate sau tinute sub control si cu ajutorul naturii. De exemplu salina este recunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce oamenilor afectati de boli ale plamanilor.

Curele in saline sunt recomandate si pentru oamenii ce nu sufera de vreo boala, dar care vor sa se mentina sanatosi. Doar 30 de minute pe zi petrecute in salina te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar si sa mentii sanatatea cailor respiratorii.

Daca  nu ai timp sa mergi la salina, afla ca, in sectorul 6 poti beneficia de aceleasi avantaje in locatii ce dispun de sali in care este recreat bioclimatul de salina.

Salinele sunt accesibile in patru centre, ce apartin de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, inca din iunie 2014 si care au putut fi deschise si cu sprijinul directorului general adjunct DGASPC sector 6, Gabriela Schmutzer. Cei care locuiesc in sectorul 6 pot beneficia gratis de astfel de servicii , cu conditia sa prezinte bilet de trimitere de la medical specialist. “Proiectul nostru se adreseaza tuturor cetatenilor cu domiciliul legal in sectorul 6, inclusiv copiilor cu probleme ale aparatului respirator, serviciile oferite sunt gratuite, accesul este facil pentru cetatenii din toate cartierele sectorului, Militari, Drumul Taberei, Crangasi si Giulesti”, ne-a marturisit d-na Gabriela Schmutzer, director general adjunct al DGASPC Sector 6.

Vezi si:  EvaNetwork – Reteaua femeilor istete!

salina2.

“Precizam faptul ca, de salino-terapie pot beneficia si locuitorii altor sectoare cu precizarea ca acestia  sa doneze produse la magazinul caritabil SocialXChange, un alt proiect inedit pe care DGASPC l-a lansat de curand”, a adaugat Gabriela Scmutzer.

Gabriela Schmutzer, director general adjunct DGASPC Sector 6, a adaugat si ca persoanele care vor dona diverse obiecte in cadrul proiectului SocialXChange vor primi puncte, acestea pot fi folosite pentru a beneficia de relaxare si tratament in cadrul salinelor. Punctele pot fi folosite si pentru alte servicii oferite de centrele din subordinea DGASPC sector 6.  Acest proiect ii incurajeaza pe oamenii sa doneze obiectele de care nu mai au nevoie pentru a face o bucurie unor oameni necajiti.

salina.

Salinele se gasesc in urmatoarele centre: Complexul de Servicii Sociale Floare Rosie (zona Apusului), Centrul Multifunctional de Sanatate Sf. Nectarie – Bd. Uverturii, Clubul Seniorilor Plevnei – Calea Plevnei,  si Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala ”Conacul Golescu Grant” – zona Regie. Aceste servicii sunt disponibile si datorita ajutorului doamnei Gabriela Schmutzer, care s-a implicat in realizarea acestora. Puteti gasi magazinul SocialXchange, ce colecteaza si redistribuie resursele, la urmatoarea adresa Calea Cringasi, nr.3. Mai multe informatii, la www.socialxchange.ro si pe directorul de articole VoceaScrisa.ro.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.