5 lucruri de care sa tii cont in momentul in care cauti sa cumperi un apartament in Bucuresti

1 minute, 53 seconds Read

bucharest-romania-bucuresti-romania-38110793-1000-563Bucurestiul este cel mai ofertant oras din Romania atunci cand vine vorba despre locuinte, insa este si cel mai solicitat, fapt care face ca pretul unor apartamente de vanzare Bucuresti sa fie impresionant ( nu in modul bun, pentru cumparator). Dat fiind faptul ca vei investi cateva zeci sau chiar sute de mii de euro pentru a achizitiona o locuinta in capitala, este bine sa o faci cu cea mai mare atentie. Iata, asadar, 5 lucruri care conteaza la o astfel de achizitie:

Anul in care a fost construit blocul de locuinte

Cladirile din capitala sunt impartite in 3 mari categorii: Cladiri construite inainte de 1977, cladiri construite intre 1977 si 2000 si cladiri construite dupa 2000. Cea mai buna alegere pe care o poti face este sa optezi pentru o cladire cat mai noua. Cladirile de dupa ’77 pot fi si ele o optiune buna, deoarece au fost supuse unor standarde destul de riguroase. Trebuie sa eviti, totusi, cladirile construite inainte de 1977, deoarece au trecut printr-un cutremur mare si pot avea probleme de structura.

Cartierul in care se afla apartamentul

Exista cartiere bune si cartiere mai putin bune. Exista cartiere scumpe si cartiere mai ieftine. Evita Ferentari, Rahova sau Pantelimon si incearca sa achizitionezi apartamentul intr-un loc cu o reputatie cat mai buna. Stefan cel Mare, Tei, Titan sau Dristor pot fi optiuni foarte bune.

Vecinii pe care ii ai

Nu achizitiona un apartamen inainte de a-ti cunoaste vecinii. Niciodata nu stii peste ce tip de persoane dai si cat de bine te intelegi cu acestea. Asigura-te ca iti cunosti toti vecinii cu care intri in contact si incearca sa ii tragi de limba despre modul de convietuire din bloc.

Utilitatile din apropiere

Magazine, scoli, gradinite, piete, spitale si alte utilitati de acest fel, toate conteaza si de toate s-ar putea sa ai nevoie la un moment dat. Este bine sa te orientezi, asadar, spre un apartament care sa le aiba pe toate in apropiere.

Loc de parcare

Nu in ultimul rand, este bine sa te orientezi spre un apartament care iti poate garanta si un loc de parcare. Numarul de masini din Bucuresti este din ce in ce mai mare, asadar, locurile de parcare devin o adevarata problema. Daca ai un loc de parcare, s-ar putea sa ai o valoare reala pe termen lung.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.