jucarii educative

6 motive esentiale pentru alegerea celor mai potrivite jucarii educative pentru copil

2 minutes, 43 seconds Read

jucarii educativeFie ca este vorba despre jucarii de plus, fie ca este vorba despre alte tipuri de jucarii, parintii sunt singurele persoane care pot decide care sunt jucariile optime pentru copil. Persoanele care au pareri stricte vis a vis de jucarii ar trebui sa le transmita copiilor pe masura ce cresc valori familiale in concordanta cu astfel de idei. De exemplu, daca in familie exista o politica stricta in legatura cu violenta, copilul ar trebui sa inteleaga ca nu are de ce sa se joace cu pusti si pistoale.

Copiii pot sa inteleaga gresit unele mesaje legate de jucarii. Atunci cand li se permite sa vada scene cu violenta intr-un film sau li se permite sa joace jocuri agresive pe calculator, nu vor intelege de ce parintii nu sunt de acord sa le cumpere arme de jucarie. In plus, parintii care nu doresc ca alti adulti cu care intra in contact cu proprii copii sa le ofere jucarii celor mici trebuie sa exprime acest lucru calm si ferm, astfel incat persoanele apropiate sa inteleaga. Procedand intr-o astfel de maniera, parintii evita ca micutii lor sa primeasca jucarii care nu ii ajuta sa evolueze optim.

De ce fiecare copil ar trebui sa detina jucarii educative?

Specialistii de la kidostore.ro explica de ce parintii ar trebui sa se asigure ca micutilor nu le lipsesc tipuri diferite de jucarii educative. Copilul invata jucandu-se si acesta este unicul lucru pe care stiu sa il faca atunci cand sunt mici. La nastere, bebelusii au un numar de conexiuni neurologice nelegate intre ele. In ideea in care creierul trebuie sa functioneze corect este necesar sa faca aceste conexiuni pentru ca ele determina gandirea si invatarea.

Vezi si:  Sa ne jucam inteligent!

Jucariile educative sunt cele care pun accent pe dezvoltarea cognitiva a micutului si sunt create special pentru a realiza eficient conexiunile cerebrale respectand ordinea corecta. Fiecare jucarie propune o activitate de invatare anume, motiv pentru care este nevoie de multe jucarii pentru copii educative pentru ca acestia sa poata experimenta cat mai mult. Cu ajutorul acestor jocuri, micutii vor putea sa isi dezvolte abilitatile necesare pentru o crestere armonioasa.

Jucariile educative implica urmatoarele beneficii pentru copil:

 • favorizeaza dezvoltarea;
 • ajuta la dezvoltarea abilitatilor tactile si motrice;
 • ajuta la formarea conexiunilor in creier;
 • sunt perfecte pentru coordonarea miscarilor;
 • sunt distractive iar cel mic se va indragosti de ele;
 • sunt originale si sunt create special pe varse.

Avantajele oferite de corturile de joaca pentru copii

Fiecare persoana isi aminteste, probabil, cu ce placere construia forturi si corturi utilizand paturi si scaune. Acum exista varianta de a cumpara corturi de joaca, potrivite atat pentru joaca in grup alaturi de prieteni sau frati, dar si pentru joaca solitara.

Corturile de joaca ofera urmatoarele avantaje:

 • sunt ideale pentru joaca solitara;
 • sunt perfecte pentru jocurile in grup;
 • stimuleaza imaginatia;
 • ajuta copilul sa creeze scenarii si sa se transpuna in diverse situatii;
 • incurajeaza jocul de roluri;
 • ofera un loc in care copilul sa se simta in siguranta;
 • creaza locul ideal in care copilul simte ca are intimitate, mai mult decat in camera proprie.

Avand in vedere toate aceste aspecte, fiecare parinte ar trebui sa asigure copilului sau o gama cat mai variata de jucarii, care sa corespunda cu valorile familiei, cu varsta lui si cu necesitatile in ceea ce priveste invatarea si dezvoltarea.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.