wonde

6 sfaturi pentru un loc de munca sezonier

2 minutes, 38 seconds Read

wondeDaca sunteti in cautarea unui loc de munca de vara, perspectivele dvs. pot varia foarte mult. Conform unui nou sondaj CareerBuilder, 41% dintre angajatori intentioneaza sa angajeze lucratori sezonieri. Marea majoritate (88%) se asteapta sa treaca unele angajari de vara in joburi permanente, in crestere de la 79% anul trecut.

Majoritatea angajatorilor care angajeaza in aceasta vara (87%) intentioneaza sa plateasca in medie 150 de lei pe zi, 56% se asteapta sa plateasca 180 de lei pe zi sau mai mult. Avand in vedere ca salariu net minim in tara este de 1347 de lei, majoritatea acestor locuri de munca vor plati mult peste salariul minim, a citat calculator salariu 2020.

Companiile care cauta sa angajeze

Potrivit sondajului, angajatorii vizeaza atat lucratorii mai tineri, cat si cei mai maturi, pentru a-si indeplini rolurile de vara. Aproape 3 din 4 (73%) spun ca intentioneaza sa recruteze studenti, 39% spun elevi de liceu si 26% spun pensionari. Doi angajatori din cinci care angajeaza vara cauta sa angajeze veterani pentru functiile lor de vara.

Pentru ce pozitii angajeaza companiile

Cand va ganditi la un loc de munca de vara, va ganditi probabil la salvamont, consilier in tabara sau ceva legat de aer liber. Cu toate acestea, multe pozitii sunt disponibile in magazine (cu aer conditionat). Domeniile in care angajatorii angajeaza includ servicii pentru clienti (25%), depozit (25%), asistenta pentru birou (25%) si retail (18%).

Sfaturi pentru cautarea unui job

In timp ce angajatorii de vara vin cu tot felul de oferte salariale, nu va puteti lasa doar sa cautati un loc de munca. Daca doriti sa detineti un loc de munca bun si sa-l faceti permanent va trebui sa urmati aceste sfaturi.

1. Aplicati ASAP. Angajatorii au inceput deja sa recruteze pentru posturile de vara, asa ca acum este momentul sa iti depui cererile. Foloseste site-uri online care va permit sa aplicati simultan mai multe pozitii similare, economisind timp si apropiindu-va de slujba de vara mult dorita.

2. Ia oportunitatea in serios. In timp ce firmele pot prezenta lucrari de vara, ca un concert temporar in care puteti depune eforturi minime, este important sa va luati treaba in serios. Trateaza noul job ca unul cu norma intreaga, cercetand amanuntit pozitia si compania, pregatindu-te pentru interviuri si urmand sa iti arati interesul.

3. Fii flexibil. Daca sunteti pregatit sa lucrati in orice schimb, veti avea sansele de a va angaja. De asemenea, fii dispus sa iti asumi responsabilitati care s-ar putea sa nu fi fost in descrierea originala a postului aratand ca vei merge mai departe si dincolo.

4. Imbraca-te corespunzator. Puteti fi tentati sa purtati mai multe tinute casual cand aveti interviul pentru un loc de munca de vara, dar este important sa va imbracati pentru rol si companie, nu pentru sezonul in care este oferit. Consultati acest ghid util pentru a afla ce sa purtati la diferite tipuri de interviuri de munca.

5. Aplicati pentru motivele corecte. Atunci cand cautati locuri de munca de vara, nu solicitati doar pe cele cu venituri mari. Cauta locuri de munca in care sa te simti bine si sa ai posibilitatea de a invata si promova.

6. Aratati-va ca sunteti incantat. Sigur, sambata la jobul de vara nu poate sa fie meseria ta de vis, dar ar trebui sa actionezi ca atare pentru un job de cateva luni.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.