mobilier de gradinita

Cum trebuie sa fie mobilierul pentru gradinita?

2 minutes, 26 seconds Read

mobilier de gradinitaOrice prichindel care a ajuns la gradinita intra intr-o noua perioada a vietii lui. Este perioada in care incepe sa socializeze, incepe sa acumuleze din ce in ce mai multe cunostinte si sa testeze, incet, incet, viata de adult.

Gradinitele din ziua de astazi sunt colorate, se focuseaza pe foarte multe jocuri si ii mentin pe cei mici mereu ocupati, intr-un mod activ si placut.

Conform celor de la Furnissa, cel mai mare accent se pune pe dezvoltarea emotionala si intelectuala a copiilor. Dezvoltarea fizica este si ea foarte importanta, insa.

In toata perioada petrecuta in gradinita, copiii folosesc scaune, mese si patuturi, care daca nu sunt bine construite le pot afecta cresterea.

Cum trebuie sa fie mobilierul de gradinita?

Exista o serie de reguli pe care orice parinte trebuie sa le aiba in vedere atunci cand alege gradinita sau atunci cand contribuie la achizitia unui nou mobilier gradinita:

1. Confortul. Cu siguranta, mobilierul trebuie sa fie confortabil. Trebuie sa se opteze pentru scaune gradinite gandite in asa fel incat sa sustina corect corpul copilului si sa ii faciliteze o crestere cat se poate de sanatoasa. Inca de mic, copilul trebuie sa invete sa stea cu spatele drept, in asa fel incat sa nu dezvolte cocoasa, iar scaunul are foarte multe de spus in acest sens. Daca este o gradinita cu program prelungit, salteaua de pe patuturile unde cei mici dorm somnul de pranz este si ea importanta.

2. Rezistenta. Cei mici sunt plini de energie si cu siguranta nu menajeaza corpurile de mobilier atunci cand se joaca. Toate corpurile, indiferent ca este vorba despre scaune, mese, dulapuri sau paturi gradinite, trebuie sa fie foarte rezistente si sa faca fata socurilor. Piesele de mobilier de buna calitate pot rezista pentru cateva generatii.

Vezi si:  5 aspecte la care sa fii atent cand iti alegi o canapea

3. Forma. Unul dintre lucrurile care trebuie sa fie evitate este monotonia. Piesele de mobilier trebuie sa aiba forme deosebite, care sa ii atraga pe cei mici sa le foloseasca.

4. Culorile. Nu in ultimul rand, indiferent ca este vorba despre scaune gradinite, mese sau dulapuri, acestea trebuie sa aiba culori cat mai vii care sa lase loc liber imaginatiei. Atunci cand sunt mici, copiii absorb absolut tot ceea ce este in jurul lor, fac asocieri si invata. Mobilierul colorat nu este doar un moft, ci este un instrument extrem de util pentru educatie.

5. Siguranta. Este, probabil, cel mai important element care trebuie sa fie avut in vedere atunci cand se achizitioneaza mobilier pentru gradinita. Toate corpurile trebuie sa aiba colturi rotunjite, in asa fel incat sa nu existe riscul de accidentare, trebuie sa fie cat mai moi si sa nu aiba piese mici care ar putea fi inghitite. Pentru siguranta, este bine sa existe covoare pe jos, iar scaunele si mesele sa nu fie foarte inalte, in asa fel incat cei mici sa nu se poata catara.

Perioada gradinitei este o perioada frumoasa din viata oricarui om. Cu mobilierul ales corect, poate sa fie o baza excelenta pentru dezvoltarea fizica.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.