Covoarele Pierre Cardin, o noua inovatie in domeniu

2 minutes, 5 seconds Read

Istoria covoarelor este fascinanta, isi are origini stravechi si a evoulat o data cu societatea moderna.

Covoarele au fost create prima oara in Persia, actualul Iran, initial pentru a proteja locuinta mai ales in anotimpul rece. In timp covorul a devenit in mod simbolic o punte de legatura intre om si divinitate,  musulmanii  folosind covoarele cu motive specifice pentru cele 5 rugaciuni zilnice.

Odata cu trecerea timpului in covoarele de provenienta orientala  s-a introdus si firul de aur si chiar pietrele pretioase iar arta teserii covorului s-a raspandit in intreaga lume .

In general covoarele poarta amprenta locului din care provin, de exemplu covoarele de provenienta orientala se recunosc usor datorita modelelor specifice, arabescurilor si motivelor ca si: chiparosul, rozariile centrale inchise in forma de romb, motive florale si geometrice.

Daca atunci cand arta teserii covorului s-a raspandit si in Europa (initial in Spania) covorul a devenit un simbol al bogatiei, in prezent covoarele se gasesc in aproape fiecare casa, fie ca vorbim despre living, baie, hol sau intrarea in casa.

Imaginatia producatorilor de covoare, fie ca folosesc inca metodele traditionale ca razboiul de tesut sau productia automatizata, a imbogatit  motivele antice ale covoarelor cu motive moderne si populare, astfel ca gasim pe piata modele si forme pe placul chiar si persoanelor foarte exigente in privinta artei amenajarilor interioare.

Designul interior ca si specific acorda o mare atentie inglobarii covoarelor  in ambientul casei, acesta trebuind sa completeze perfect imaginea de ansamblu a locuintei prin culori, motive sau forme.

Unul dintre cei mai cunoscuti designeri din lume, francezul de origine italiana Pierre Cardin, a acordat o atentie deosebita covoarelor, transpunand prima sa iubire, arhitectura in motivele brand-ului propriu de covoare.

Vezi si:  Amenajarea unui birou cu cheltuieli minime

Covoarele Pierre Cardin se deosebesc de celelalte marci din domeniu prin geometria deosebita si formele abstracte gandite de brand-ul care a devenit in scurt timp popular in toata lumea gratie aportului adus de creatorul acestuia in numeroase domenii ale artei, fie ca vorbim despre moda, crearea de bijuterii sau teserea covoarelor.

Pierre Cardin este un producator de renume mondial in ceea ce priveste productia si designul covoarelor pentru ca in realizarea acestora se folosesc materii prime de calitate superioara ca lana si acril-ul.

Pe langa materialele folosite, Pierre Cardin acorda o atentie deosebita si calitatii si durabilitatii produselor prin tratarea fibrei covoarelor  cu substante specifice anti-bacteriene si anti-ciuperca .

Asa ca atunci cand doriti sa oferiti un aer deosebit livingului dvs, luati in considerare stilul, eleganta si calitatea covoarelor Pierre Cardin, s-ar putea sa fie cea mai potrivita alegere pentru dumneavoastra.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.