Albinele sunt creaturi uimitoare si bine renumite ca dependente de munca. Acestea sunt de mare ajutor pentru mediul inconjurator- nu doar ca produc miere, acestea sunt de asemenea responsabile pentru polenizarea plantelor, florilor si a copacilor, ajutand astfel la hranirea oamenilor si animalelor. Din pacate, aproape 30% dintre aceste albine producatoare de miere mor din cauza schimbarii climatice, pierderii habitatului, folosirea de pesticide, si alte dezastre. Intr-o colonie de albine exista trei caste: matca, sau mama intregii colonii, trantorii a caror scop este sa se imperecheze cu matca, si albinele lucratoare, responsabile pentru colectarea mierii, curatenie, construirea si repararea fagurelui de miere, hranirea puietului si grija pentru matca. Pe scurt, trantorii sunt responsabili pentru nimic altceva decat pentru imperecherea cu matca.
Daca sunteti interesat de albine, apicultura este un hobby minunat. Nu numai pentru ca va produceti propria miere prin apicultura, ci de asemenea veti face un bine albinelor iar prin urmare si mediului inconjurator. Fiecare apicultor ar trebui sa fie bine versat in cunostiinte despre albine si colectarea mierii pentru a deveni cu adevarat de succes in acest hobby.
Amintiti-va ca apicultura nu este o isprava usoara. Va trebui sa depuneti mult efort,sa colectati nectar, si sa asteptati 35 de zile pentru ca mierea sa fie produsa. In special primavara, poate fi produsa o cantitate imensa de miere de aceste albine dependente de munca. La randul sau, mierea poate fi vanduta in doua forme: miere lichida si miere de fagure.
Suntem familiari cu mierea generica vanduta in supermarket si magazinele alimentare. Cand vine vorba despre miere si albine, entuziastii in apicultura ar trebui sa stie ca aroma mierii variaza foarte mult in functie de flora din jurul zonei dumneavoastra, tipul de sol, si chiar climatul. In functie de plante si timpul sezonului, aroma mierii va reflecta starea mediului.
Atata timp cat aveti grija de albinele dumneavoastra, apicultura ca hobby este cu adevarat placuta si usoara. Puteti face din apicultura un hobby distractiv sau o afacere serioasa. Nu veti produce doar propria miere si veti obtine un profit din aceasta, ci veti ajuta si mediul inconjurator intr-un fel.