Avantajele gardului electric pentru pasunat

1 minute, 53 seconds Read

Pentru cei care detin multe animale, exista o multime de riscuri. Riscul ca animalele sa se piarda, sa fie mancate de lupi sau sa intre in diverse culturi vecine este unul urias. Astfel, o ingradire inteligenta a propriei pasuni este o reala necesitate. Din nefericire, acest lucru poate sa insemne investitii uriase care nu sunt intotdeauna foarte eficiente.

Cea mai atractiva solutie in acest sens este, de departe, gardul electric pentru animale. Folosit de mai bine de 75 de ani de catre fermierii din Europa ,acest gard se dovedeste a fi o adevarata bariera psihologica, atat pentru animalele ce trebuie sa fie protejate cat si pentru animalele care nu trebuie sa intre in zona delimitata.

Care sunt avantajele unui gard electric pentru animale?

Un prim avantaj este costul mic. Spre deosebire de un gard standard, un gard electric este mult mai ieftin, consumand mai putine resurse atat in ceea ce priveste mana de lucru, cat si in ceea ce priveste materialele. Cu siguranta, este un avantaj pe care foarte multi proprietari de animale il iau in calcul.

De asemenea, un gard electric este rapid si usor de montat. Oricine poate sa il monteze fara niciun fel de probleme, respectand doar o serie de pasi cat se poate de simpli.

Gardul electric rezista foarte mult in timp, deoarece nu este supus acelorasi presiuni la care este supus un gard normal. Un gard de lemn, spre exemplu, poate sa fie impins de catre animale si poate sa sufere destul de mult din cauza intemperiilor. Un gard electric, in schimb, este bine izolat si nu prezinta riscul de a fi uzat de catre animale.

Vezi si:  SablamTOT cea mai buna alegere cand vine vorba de solutii de sablare

Un alt mare avantaj este flexibilitatea, acest tip de gard putand fi montat oriunde, indiferent ca este vorba despre campie sau despre un varf de munte si putand sa faca fata fara probleme oricarui tip de animale, de la animale foarte mari, cum ar fi elefantii, pana la vietati mici, cum ar fi melcii. Practic, poate sa fie protejata orice cultura de musafirii nedoriti sau cel putin de o parte de musafiri, in conditiile in care pasarile pot ataca anumite culturi, insa chiar si ele au de suferit de pe urma unui gard electric si vor invata sa se fereasca de o zon imprejmuita in acest fel.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.