image001

Sfaturi pentru a avea un concediu de familie cu adevărat reusit

2 minutes, 40 seconds Read

image001Toata vara asteptam cu nerabdare ziua aceea, ziua cand plecam in concediu. In sfarsit o sa avem parte de putin relax si rasfat, iar concediul este perfect si pentru a petrece timp de calitate cu familia si de a crea noi aminitiri. Cu siguranta in timpul vacantei nu vrem sa economisim sau sa ne limitam, insa de multe ori poate ne lasam purtati de val si exageram putin cu „rasfatul”.  Chiar daca planificam bugetul de vacanta, adesea soldul contului de dupa vacanta ne surprinde. Prin introducerea catorva reguli simple pentru intreaga familie o sa puteti gestiona mai bine bugetul, inainte si in timpul concediului.

  1. Planificarea calatoriei: alegeti o destinatie si rezervati biletele de avion/tren si cazarea din timp. Nu trebuie sa aveti itinerariu pentru fiecare zi pregatit cu 2 luni inainte, dar nici sa cautati cazare pe ultima suta de metri. O sa aveti mult mai putine optiuni si preturile o sa fie mult mai piperate.

2.Pregatiti o lista a cheltuielilor: dupa ce ati stabilit locatia si data concediului, este timpul sa planificati bugetul.  Construiti o lista care sa includa:

  • Stabiliti un buget maxim
  • Costurile de cazare, masa si transport (per membru, pe zi)
  • Alocati o suma pentru suveniruri (o suma modesta – alegeti obiecte mici, care sa nu ocupe nici prea mult spatiu in bagaj, eventual trimite-ti o vedere/carte postala celor dragi de acasa)
  • Alocati o suma de bani pentru vizite la muzee, galerii, parcuri de distractie, etc
  • Daca calatoriti in strainatate, verificati impozitul local si taxele suplimentare (de exemplu, in anumite tari sau orase se plateste o taxa turistica pe zi, per membru)
  • Pregatiti un fond de urgente, de care sa nu va atingeti in alte situatii
  • Evaluati nevoia de a achizitiona o asigurare de calatorie, in special daca calatoriti in afara tarii

Dacă totalul obtinut depaseste bugetul disponibil, merită să luați în considerare accesarea unui credit rapid, cum ar fi un credit online nebancar. Acest gen de imprumut este unul pe termen scurt si se obtine relativ usor, atata timp cat aveti o sursa stabila de venit. De exemplu, la IFN-ul HoraCredit puteti beneficia de primul credit in valoare de maxim 3000 RON cu dobanda 0% in primele 30 de zile. Daca achitati creditul la timp, acest imprumut este practic gratis, insa nu uitati ca un credit este un angajament serios care trebuie respectat. Nu imprumutati suma de bani maxim disponibila, ci doar suma de bani de care aveti cu adevarat nevoie. Cu cat suma imprumutata este mai mare, cu atat o sa fie mai dificil de rambursat.

  1. Respectati programul in timpul calatoriei: puteti face din planificarea calatoriei o activitate distractiva de familie. Daca toti membri sunt inclusi in planificare puteti discuta si alege impreuna locurile pe care o sa le vizitati si activitatile alese. Cu siguranta astfel si respectarea programului o sa fie mai usoara. Va puteti ajuta si de diferite aplicatii mobile menite sa va ajute cu mai buna gestionare a banilor.

Puteti sa va bucurati de concediu si sa fiti responsabil din punct de vedere financiar in acelasi timp. Crearea si respectarea unui buget de calatorie necesita timp si practica. După ce v-ati intors din concediu faceti un rezumat al calatoriei, notati-va cheltuielile nepravazute aparute iar in urmatorul concediul luati-le in considerare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.