Inchirieri birouri pe termen lung, o afacere imobiliara in 2013

1 minute, 33 seconds Read

Anul 2013 se dovedeste a fii un an ideal pentru inchirieri de birouri pe termen lung, avand in vedere nivelul scazut al afacerilor imobiliare, care a scazut cu sine si pretul chiriilor pentru spatiile de birouri din Bucuresti.

Daca in perioada premergatoare crizei economice preturile de inchiriere a spatiilor de birouri din Bucuresti le depaseau pe cele practicate in capitalele mari ale Europei, se pare ca in anul 2013 lucrurile s-au schimbat total, in urma crizei acute prin care au trecut afacerile imobiliare. Astfel, daca inainte de criza, doar companiile mari isi permiteau sa inchirieze spatii de birouri in centrul Bucurestiului, scaderea preturilor au dat o sansa si companiilor mai mici sa aspire la astfel de spatii bine pozitionate.

Pe de alta parte, chiar si companiile mari care au semnat in urma cu 5 sau 6 ani contracte pe termen lung pentru chirii foarte mari si nu au reusit sa renegocieze contractul de inchiriere al spatiilor de birouri se vad acum in pozitia favorabila de a cauta spatii de birouri intr-o piata aflata la jumatatea celei din 2008, putand alege intre a inchiria aceleasi birouri la 50% din vechiul contract, sau a inchiria la aceeasi suma o suprafata mai mare de birouri cu facilitati sporite.

Potrivit agentiei imobiliare Regatta, cererea de inchirieri birouri in Bucuresti a crescut usor in 2013, remarcandu-se insa faptul ca spatiile de birouri se inchiriaza la un nivel de pret mult sub cel preconizat de catre expertii agentiei, companiile care aleg sa inchirieze spatiile de birouri acum avand toate sansele de a face o afacere buna pe termen lung.

Vezi si:  Tichetele de cresa – metoda de motivare a tinerelor mame sa revina la locul de munca

Concluzionand, companiile care au incheiat un contract de inchiriere pentru birourile proprii, sau care doresc sa-si inchirieze sspatiile de birouri in Bucuresti pentru urmatorii ani au in acest an sansa de a face o afacere pe termen lung, profitand de preturile aflate atat de jos in aceasta perioada inca grea pentru piata imobiliara de inchirieri.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.