In trecut nu exista tehnologie, nu existau jocurile pe calculator, nu exista tv-ul si nici macar radioul. Modalitatile cetatenilor din trecut pentru a se relaxa constau in principal prin socializare si arta. Se organizau diferite intuniri intre cetatenii cei mai importanti ai societatii, la care se discutau anumite probleme zilnice, de categorie politica sau obisnuite zvonuri din localitate, acompaniate ulterior de indelitniciri care contribuiau la dezvoltarea laturii artistice cat si a celei intelectuale ale celor care asistau. Asemenea intalniri erau prolifice mai ales in randul celebrilor artisti din domeniu, care isi expuneau cele mai recente idei, ultimele noutati referitoare la notiunea de creatie literara.
Reunirile exista si in prezent intre cei care valorifica literatura si menirile ei favorabile in dezvoltarea vocabularului si a culturii generale. Dar chiar si cel mai dramatic roman simpatizeaza anumite momente nostime, glume tari, pricepute doar de cei capabili sa surprinda finetea ascunsa de o masca facuta din cuvinte, precis cu obiectivul de a-i alege pe demni de cei nedemni. Viata nu ar mai capata culoare in absenta comicului si a veseliei, pentru ca suntem construiti astfel incat in multimea de trairi avem nevoie acuta de acea stare de buna dispozitie.
La inceputuri bancurile erau o modalitate prin care persoanele se amuzau intre ei, fiind transmise de obicei prin cale orala, fara a fi pastrate in carti speciale asemeni altor opere literare. Anumite civilizatii sunt chiar faimoase pentru obiceiurile lor in materie de bancuri. Ba chiar mai mult, aceasta forma de amuzament era deseori integrata in spectacolele prezentate de faimoase circuri ce faceau turul lumii.
Chiar daca initial, bancuri erau zise numai despre o arie foarte restransa de subiecte, in zilele noastre, nu e deloc usor sa gasesti un subiect despre care sa nu fie bancuri. Exista bancuri scurte, bancuri seci, bancuri tari cu Bula si insiruirea nu se opreste aici.
Remarcand necesitatea unei colectii cu asemenea texte nostime, s-a decis redactarea intaielor carti care sa contina doar bancuri. Acestea erau redactate in functie de umorul fiecarui popor, intr-un stil care sa reflecte insusirile acestuia (aici facem remarcate bancurile clasicilor englezi, destul de greu de priceput de multi dintre noi). Au fost alcatuite primele „manuale” de bancuri, ce au avut un impact cutremurator asupra multor persoane iubitoare ai hazliului. De aici, gradat au progresat adevaratii specialisti in domeniu, tot mai multi comici, care pe langa interpretarea acestor glume suplimentau cu noutati prin inventivitatea pe care o dovedeau.
In ziua de astazi avem bancuri tari si in cele mai banale ziare, rebusuri cu bancuri faimoase si bineinteles cum tehnologia a evoluat, gasim si bancuri online. Pentru ca suntem comozi (a se citi „lenesi”) si preferam sa citim un banc bun din canapea, dam o simpla cautare pe google.ro iar rezultatul va fi unul mai mult decat imbucurator. Vom gasi bancuri tari cu blonde, bancuri tari deocheate si multe altele. Sunt site-uri speciale de bancuri cu anumite criterii de clasificare in functie de gusturile fiecaruia. La noi in tara, printre bancurile gustate de marea masa se afla in prim-plan ca personaj bancuri tari cu Bula, impreuna cu Ion si Gheorghe. E necesar sa remarcam ca viziunea populatiei s-a mai deschis in ceea ce priveste subiectul unui banc, iar acum gratie conditiei social-economice actuale sunt foarte raspandite bancurile cu tenta politica.
Cert este ca daca vreti sa va destindeti citind bancuri tari, apelati la site-urile online intrucat va veti satisface toate poftele!