intretinere aparat aer conditionat

Beneficii importante ale intretinerii aparatului de aer conditionat

1 minute, 59 seconds Read

intretinere aparat aer conditionatScopul solicitarii unui serviciu specializat de intretinere pentru aparatura de aer conditionat se refera in principal la indepartarea profesionala a tot ceea ce inseamna murdarie si functionare periculoasa din punct de vedere a calitatii purificarii aerului ambiental si nu in ultimul rand induce efecte de reducere a uzurii si consumului de energie electrica.

Daca iti imaginezi ca in cazul utilizarii sistemului de aer conditionat doar de cateva ori intr-un an acesta nu necesita o interventie de igienizare, vei ramane in situatia in care in orice moment calitatea aerului recirculat de aparat ar putea sa-ti provoace cel putin un episod neplacut in legatura cu mirosul raspandit in camera, sau chiar o scurta indispozitie alergica la praful ce va fi imprastiat la pornirea aparatului.

Aceasta situatie este una obisnuita pentru ca si atunci cand echipamentul de aer conditionat, indiferent de capacitatea sau marca sa, nu este utilizat, acumularea de particule poluante de orice natura se realizeaza prin depunere succesiva pe partile componente ale unitatii interioare. Cele cateva utilizari anuale nu fac altceva decat sa continue si sa suplimenteze aceste acumulari de murdarie in asa fel incat in sezonul urmator aparatul tau de aer conditionat se va transforma intr-un dispozitiv care nu isi mai indeplineste corespunzator rolul.

Vei observa ca pe langa calitatea neprietenoasa a aerului pe care il resimti in spatiul folosit si dotat cu sistemul de climatizare, timpul in care aparatul isi indeplineste functia programata (racire, incalzire, dezumidificare) va fi din ce in ce mai ridicat. Acest lucru se datoreaza faptului ca filtrele sunt imbacsite cu murdarie, senzorii de temperatura ai aparatului nu mai functioneaza corespunzator, iar intregul sistem de aer conditionat isi va dubla, sau chiar tripla timpul de functionare pentru a aduce temperatura incaperii la cea pe care o doresti.

Vezi si:  Triciclete copii

De aici nu trebuie sa ne gandim prea mult si sa intelegem ca valoarea facturii tale pentru energie electrica va creste si in plus se va pune presiune nejustificata asupra tuturor componentelor mecanice si electronice ale aparatului pentru ca acestea vor avea un regim de functionare aproape continuu.

Varianta pe care o ai la indemana este sa soliciti din timp interventia profesionista a unei echipe de tehnicieni o data pe an, sau chiar de doua ori atunci cand folosesti sistemul de climatizare in ambele sezoane (vara si iarna), fie ca detii un aparat aer conditionat 12000 btu pentru incaperi mai mari, ori unul de 9000 btu pentru spatii mai reduse.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.