Conceptii gresite despre instalarea unor sisteme de alarma

2 minutes, 29 seconds Read

Conform unor  statistici realizate la inceputul acestui an, in 2012  au avut loc, in Statele Unite ale Americii, peste 2 milioane de talharii si peste 350 000 de jafuri. Acest lucru inseamna o infractiune de acest tip la fiecare 15 secunde!  Mai mult de atat, aproximativ 60% din hoti au folosit forta pentru a intra case. Peste 30% au intrat prin intermediul unei  usi ce nu a fost incuiata, a unui geam sau a unei alte modalitati de acest gen, fara a folosi forta. In mod obisnuit, un infractor consuma mai putin de 60 de secunde pentru a patrunde intr-un imobil.  Cu cat e mai dificil de intrat, cu atat e mai posibil ca acesta sa renunte la atac. Cei mai multi dintre hotii ce au fost condamnati – 90% – au declarat ca au evita casele sau cladirile ce au sisteme de alarma instalate; mai mult de atat, daca dadeau de asemenea situatii, renuntau la plan. Se estimeaza ca peste 74% din aceste intrari neautorizate ce nu au fost insa finalizate s-au datorat unei alarme de tip sonor. Casele fara sisteme de alarma sunt de 3 ori mai predispuse spre a fi atacate decat cele care detin un sistem de acest tip (sursa – www.alarm.org). Vezi aici sisteme de alarma care sa se potriveasca intr-o varietate de contexte si pot fi configurate cu usurinta, dupa necesitatile spatiului vizat.

 

Exista totusi cateva conceptii gresite referitoare la aceste sisteme de protejare a spatiilor interioare. Sa luam cateva dintre aceste idei, pe rand:

–  Sunt prea scumpe. Adevarul e ca azi, au devenit  extrem de accesibile din punct de vedere financiar. In plus, nici taxele de instalare nu sunt mari. Mai mult, gama de sisteme de alarma wireless poate fi instalata fara ajutorul unor experti.

– Sunt prea dificil de utilizat. Operarea unui astfel de dispozitiv poate fi la fel de simplu ca memorarea unui cod pin, de exemplu.

– Nu va functiona daca pica linia telefonica sau curentul. Majoritatea sistemelor de alarma de astazi sunt echipate cu baterii puternice sau solutii  de backup care se activeaza exact in astfel de momente.

– Instalarea lor necesita prea mult timp. De fapt, un astfel de sistem se poate instala si configura chiar si in 4 ore.  Iar daca e necesar, se poate face si training pentru echipa ce lucreaza in respectiva cladire, in aceeasi zi.

– Nu avem nevoie de sisteme de alarma, pentru ca avem asigurare. Adevarul e ca asigurarile de locuinte sau cladiri acopera anumita daune,  insa ce se intampla daca infractorii va distrug serverul, sistemul telefonic sau fura doar informatii? Sa ne gandim chiar la datele confidentiale.

 

Gaseste un sistem de alarma potrivit pentru locuinta sau afacerea ta, achizitionand dispozitivele care ti se potrivesc – o multime de magazine online ofera astfel de produse, de la marci de renume.  Vei proteja lucrurile pe care le pastrezi in interior, marfa, echipamente si informatii extrem de importante, pe de o parte; pe de cealalta parte, vei ajuta la functionarea corecta, sigura, a activitatii pe care o desfasori.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.