Camere de supraveghere pentru siguranta copiilor in scoli

1 minute, 58 seconds Read

Scolile si gradinitele reprezinta cele mai importante institutii pe care trebuie sa le administreze o comunitate. Motivul este cat se poate de simplu: aici isi petrec o mare parte din timp copiii nostri. Este si normal sa incercam securizarea fiecarui spatiu, in asa fel incat sa nu se poata intampla nimic si cei mici sa creasca in deplina siguranta.

camere supraveghere

Majoritatea scolilor au paznic si diverse alte elemente de securitate, insa de multe ori acestea nu sunt suficiente. Un paznic nu poate sa controleze in totalitate sute de copii, motiv pentru care trebuie sa fie implementate si alte solutii.

Una dintre cele mai bune solutii ar fi instalarea de camere supraveghere in fiecare sala de clasa, pe holuri si in curtea scolii. Desi ar putea fi privita ca fiind o decizie ce priveaza elevii de libertate, aceasta poate sa aduca o multime de beneficii majore, atat copiilor cat si parintilor:

  •  Parintii pot urmari intotdeauna ceea ce fac copiii la scoala. Tehnologia a avansat intr-atat de mult incat parintii pot sa urmareasca cu usurinta tot ceea ce fac copiii la scoala. Pot face asta de pe un telefon, de pe un laptop sau de pe un computer;
  • Pot fi descoperite cu usurinta neregulile. Daca cineva strain patrunde in scoala si daca apar incidente, acestea pot fi descoperite in cel mai scurt timp si problemele mai mari pot fi anihilate;
  • Elevii vor avea tendinta sa fie mult mai cuminti.  Problemele precum chiulul sau fumatul in curtea scolii sunt probleme intalnite frecvent, inca din cele mai vechi timpuri. Evident, parintii ar vrea sa elimine toate aceste lucruri, insa este destul de dificil, in conditiile in care nu pot sta tot timpul cu ochii pe cei mici. Printr-un sistem de supraveghere, acest lucru este posibil. Chiar daca nu stai tot timpul cu ochii pe copii, acestia vor avea impresia ca acest lucru se intampla si vor renunta la actele de teribilism;
  • Pot fi eliminate neregulile de la examene. Inclusiv neregulile din timpul examenelor pot fi eliminate. Desi copiatul poate fi foarte tentant pentru un elev, acesta nu il ajuta cu nimic pe termen lung. Astfel, prin instalarea unei camere de supraveghere, elevii vor fi obligati sa invete.
Vezi si:  Flash-uri din senes opus, o altfel de poveste despre politisti

Este adevarat ca adolescenta necesita si momente de libertate, acestea pot sa aiba loc in afara orelor de curs si a spatiului scolar, acestea trebuind sa fie extrem de sigure si de eficiente.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.