Desi tehnologiile au evoluat foarte mult si poti folosi un calculator sau un laptop conectat la un proiector pentru a prezenta in fata unei audiente propriile idei, nu trebuie sa uiti de flipchart.
Deseori se intampla sa depindem de conexiunea la internet sau de compatibilitatea laptopului nostru scu modelul de proiector pe care il avem la dispozitie, de aceea este bine sa avem in vedere si mijloacele traditionale. Flipchart-ul ramane unul dintre uneltele perfecte pentru a mentine atentia unei audiente.
Flipchart-ul este ideal pentru prezentarile in fata unui numar redus de persoane. Acesta este format dintr-un sevalet ce permite fixarea unor coli de diferite dimensiuni, inclusiv coli de format A1 sau B1.
Este cunoscut si sub denumirea de Paper-board. Poti alege intre un flipchart dotat cu roti, ce le fac usor de transportat, flipchart hartie sau flipchart magnetic.
Un flipchart este atat un dispozitiv static, pe care poti afisa diverse documente sau imagini, dar si unul dinamic, pe care poti scrie, desena sau schematiza anumite concepte.
Avantajele unui flipchart
Un flipchart hartie sau un flipchart magnetic te va ajuta sa explici mai bine ideile cheie ale prezentarii tale pentru ca:
va oferi pauze audientei pentru a putea intelege ce explici, in timp ce tu completezi ideile pe foaia flipchart-ului,
persoanele vor avea timp sa puna intrebari, astfel ideile tale vor fi intelese mai bine,
va face prezentarile mai interactive,
este un instrument ideal pentru sedintele de brainstorming,
nu depinde de o sursa de curent sau de alt fel de tehnologii,
nu are un pret ridicat,
este usor de transportat.
Ar trebui sa ai in vedere achizitionarea unui filpchart hartie sau a unui flipchart magnetica daca tii des intalniri, sedinte, cursuri sau altele in fata unei audiente restranse.
Convinge-te singur/a de modul in care un flipchart poate dinamiza orice fel de prezentare!