Care sunt locurile de munca ce vor fi populare în 2019?

2 minutes, 24 seconds Read

Lucrurile pe piata muncii sau in tehnologie evolueaza incredibil de repede. An de an apar locuri de munca la care nu te-ai fi gandit vreodata ca vor exista si tot an de an dispar locuri de munca seculare. Se numeste evolutie si o acceptam asa cum este, insa dat fiind faptul ca este extrem de rapida, trebuie sa fim pregatiti pentru ea.

Tocmai de aceea, vom incerca sa descoperim care vor fi cele mai populare locuri de munca in 2019.

Conform specialistilor, tendintele vor fi aceleasi: romanii isi vor cauta locuri de munca in strainatate in detrimentul celor din Romania iar domeniul IT va cunoaste o crestere incredibil de mare, la fel cum a facut-o si pana acum.

De asemenea, printre locurile de munca foarte atractive, care vor cunoaste o crestere mare in 2019 se numara si urmatoarele:

1. Locurile de munca din protectia mediului. Societatea este din ce in ce mai constienta de riscurile la care ne supunem daca pastram tendintele actuale de consum. Avem prea multa industrie chimica, consumam extrem de mult petrol si reusim sa epuizam resursele de apa pe care ni le pune la dispozitie natura. Daca nu ne mobilizam sa gasim variante prin care sa protejam mediul, sansele noastr de supravietuire pe termen lung sunt foarte mici. Locurile de munca din protectia mediului sunt, fara doar si poate, locuri de munca ce vor avea din ce in ce mai mult succes. Se crede ca in 2019 vor fi create cateva zeci de mii de astfel de locuri de munca.

Vezi si:  Noutati tehnologice in cultivarea afinului

2. Locuri de munca online. Cei care nu sunt dispusi sa isi caute locuri de munca in strainatate  insa vor totusi sa castige la fel de bine ca afara, se pot orienta spre joburile online. Acestea sunt din ce in ce mai numeroase, mai bine platite si au o multime e avantaje. Exista joburi precum Online media Planner, Media buyer sau creator de continut. Cu siguranta, numarul acestor locuri de munca va fi din ce in ce mai mare, iar romanii vor avea o multime e oportunitati. Pana la urma exista deja cateva sute de mii de site-uri doar in Romania, care trebuie aministrate, au nevoie de continut si au nevoie de oameni in spate care sa le ajute sa evolueze.

3. Programare. Programarea este, cu siguranta, domeniul viitorului. Daca in trecut programarea era folosita doar pentru computere, astazi este folosita pentru telefoane, pentru televizoare inteligente, pentru aspiratoare si chiar pentru case inteligente. Cei care stiu sa programeze isi vor gasi foarte usor un loc de munca bine platit, atat in tara, cat si in strainatate. In Romania, un programator castiga 2-3000 de euro fara prea mari probleme, motiv pentru care acest job poate fi trecut cu usurinta pe lista cu joburi de viitor.

In 2019 lucrurile vor evolua. Probabil ca nu vor fi foarte diferite de 2018, insa evolutia va fi una notabila si tot ceea ce avem de facut este sa ne bucuram de ea.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.