Ce este fumatul pasiv si cum se poate evita?

2 minutes, 11 seconds Read

dsfsdFumatul activ si afectarea sanatatii este un lucru, dar fumatul pasiv este un alt lucru, determinat de primul, si afecteaza mediul inconjurator, dar, in special, pe cei care stau in preajma fumatorilor. De ce oamenii care nu fumeaza platesc din cauza fumatorilor? Iese fum din tigara si, in acelasi timp, se elibereaza diferite substante nocive care intra in componenta tigarii. Fumul pasiv provine, in principal, din doua surse:

  • Fumul de flux lateral, care provine de la tigara aprinsa, trabucul aprins sau de la orice produs de acest tip.

  • Fumul de flux principal, care este expirat de un fumator.

De cele mai multe ori, oamenii cred ca ambele moduri sunt identice, dar, de fapt, ele nu sunt. Fumul de flux lateral este mai periculos decat fumul de flux principal, deoarece are o concentratie mai mare de agenti care cauzeaza cancer. Particulele prezente din fumul de flux lateral sunt mult mai scurte si mai subtiri decat particulele din fumul de flux principal.

Fumatul pasiv este periculos. Cei care nu fumeaza, dar stau in preajma celor care o fac, sunt afectati si ei de efectele acestei actiuni nocive. Fumatorii de tigari lasa in urma lor impuritati nedorite cu care se confrunta, in mod inevitabil si involuntar, nefumatorii.

Dupa o perioada de timp in care fumatorii isi dau seama de efectele nefaste ale acestui obicei, ei incep sa caute alternative si inlocuitori pentru tigarile traditionale din tutun, astfel incat acestea sa ii ajute sa renunte la fumat si, mai mult decat atat, sa elimine riscul cauzarii diferitelor boli in randul lor si a celor care sunt pasivi. Plasturii cu nicotina, gumele de mestecat si multe alte mijloace de inlocuire a nicotinei sunt disponibile pe piata, cu scopul de a-i ajuta pe fumatori sa renunte la fumat. Cea mai eficienta alternativa care ofera, in acelasi timp, o experienta reala de fumat, este oferita de incredibilele tigari electronice.

Vezi si:  Optiuni modele de rochii de primavara

In anul 2003, domnul Hon Lik a inventat tigara electronica, un dispozitiv care arata exact ca o tigara obisnuita, dar care are o multime de avantaje in plus. Cu timpul, aceasta tigara electronica a trecut prin mai multe etape, astfel ca, in prezent, piata este plina de numeroase branduri care fabrica si vand astfel de produse. Aproape fiecare brand pretinde ca produsul sau este cea mai buna tigara electronica din industrie. Singurul lucru care scoate in evidenta calitatea tigarii electronice este proprietatea de a produce vapori in loc de fum. Indiferent de brandul ales, este o certitudine ca tigara electronica este o alternativa mult mai sanatoasa pentru fumat, tinand departe efectele nocive ale tutunului care ii afecteaza atat pe fumatorii activi, cat si pe fumatorii pasivi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.