Ce este un sevalet si modelele cele mai folosite in pictura

author
1 minute, 31 seconds Read

Fiecare are propriile hobby-uri si multi dintre noi stim ca aceste pasiuni sunt uneori foarte costisitoare. Desi majoritatea suntem constienti de acest lucru continuam si ne „hranim” hobby-urile constant. Pentru cei care au ca si pasiune pictura si le place arta as vrea sa le ofer cateva informatii despre sevalet.
In primul rand cei care iubesc pictura stiu ca un sevalet este indispensabil oricarui pictor. Acum sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand vrem sa cumparam un sevalet. Fiecare artist are modul sau de a lucra , cadrul de lucru diferit sau diferite necesitati si aceste lucruri sunt cele care indica ce tip de sevalet ai nevoie.

Sevaletul de studio

Pentru cei care lucreaza intr-un studio pot opta pentru un sevalet special pentru studio dublu exact ca cel din imagine. Acest sevalet este considerat foarte util de majoritatea pictorilor pentru ca poate sustine doua opere de arta in acelasi timp.

Sevaletul lira

Daca totusi doriti sa va expuneti lucrarile si in acelasi timp sa realizati picturi puteti opta pentru un sevalet tip lira. Sevaletul de tip lira arata exact ca in imaginea de jos.

Aceste doua tipuri de sevalete sunt cele mai folosite de pictori. Atunci cand cumparati un sevalet trebuie sa aveti grija la calitatea partii mecanice, finisaj, calitatea lemnului din care este confectionat (trebuie sa stiti ca lemnul de brad este de o calitate slaba), ergonomia acestuia, daca are cutie pentru instrumente, greutatea (in cazul sevaletelor de camp), marimea si nu in ultimul rand, stabilitatea acestuia. Stabilitatea este, clar, cel mai important criteriu atunci cand alegeti un sevalet pentru pictura. Modelele facute din metal sunt mult mai confortabile si greutatea acestora este mult mai mica.

Sper ca acest mic ghid de pictura sa va ajute sa faceti alegerea cea mai buna atunci cand va hotarati sa va cumparati un sevalet.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.