Dezvoltarea pensiunilor în Cluj Napoca

3 minutes, 3 seconds Read

Segmentul unitatilor de cazare din Cluj Napoca a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani. Modernizarea infrastructurii de transport, reamenajarea locurilor de recreare in aer liber si pastrarea in stare aproape perfecta a obiectivelor turistice prezente in Cluj Napoca au dus la construirea de noi unitati hoteliere, care sa ofere acomodare si servicii de cea mai buna calitate si la cele mai bune preturi pe fiecare segment de categorie in parte.

Dintre cele 115 unitati de cazare din oras, exista 40 de pensiuni, cea mai reprezentativa categorie, care se impart in 9 pensiuni de 2 stele, 26 pensiuni de 3 stele, 4 pensiuni de 4 stele si doua pensiuni de 5 stele. De obicei pensiunile se gasesc in zone linistite, dar aproape de centrul orasului. Exista pensiuni in fiecare cartier, fiind acoperita majoritea suprafetei Clujului.

Pensiunile de 2 stele

Pensiunile de doua stele ofera acomodare aproape de zona centrala a Clujului. Serviciile standard incluse in preturile care sunt cuprinse intre 70 si 140 RON sunt internet wireless, aer conditionat in cladire, Bar, TV Cablu in camere, parcare gratuita in curte si sala de mese. Pe langa acestea se poate adauga, in functie de pensiune, baie in fiecare camera, room service, mic dejun contra cost sau expreso. Aceste servicii de gasesc la Pensiunea Mioval, Pensiunea Mellis si Pensiunea Dorobantilor.

Pensiunile de 3 stele

Pensiunile de 3 stele ridica cota in ceea ce priveste serviciile si acomodarea oferite. Acestea sunt pozitionate aproape de punctele de interes in Cluj Napoca, dar se gasesc pensiuni amplasate si aproape de centrul vechi al orasului. Dotarile standard pe care le ofera fiecare pensiune de 3 stele sunt: TV Cablu, Internet Wireless, parcare auto gratuita in curte, baie in camera cu cabina de dus, servicii de trezire dimineata la ora dorita si sala de mese. Serviciile enumerate mai sus fac parte din ofertele Pensiunilor Mora, Diadis si Siago, care au preturi incepand de la 100 RON/camera single.

Vezi si:  Praga, un oras de o frumusete magica

Pensiunile de 4 stele

Dotarile pensiunilor de 4 stele sunt foarte apropiate de cele de 5 stele, dar sunt apropiate de preturile celor de 3 stele. Acest fapt se datoreaza raportului foarte bun dintre calitate si pret, aceste pensiuni dorind sa ofere acomodare premium la preturi accesibile. Pensiunile sunt aproape de cele mai importante zone din oras si aproape de cele mai importante obiective turistice, fiind situate in zone linistite, pentru a oferi oaspetilor sai o sedere cat mai memorabila. Serviciile standard incluse sunt: grup sanitar propriu, televizor, internet wireless, minibar, telefon, aer conditionat, seif, trezire la ora dorita, cabina cu dus, uscator de par in baie si mic dejun inclus in tariful de cazare. Contra cost mai pot fi asigurate servicii de spalatorie, calcatorie si transport. Preturile de cazare incep de la 100 RON/camera single. Printre pensiunile de patru stele care se gasesc in Cluj Napoca enumeram: Pensiunea Bellagio, Pensiunea Caramell sau Pensiunea Vila Rao.

Pensiunile de 5 stele

Pensiunile de 5 stele pun accentul pe servicii de lux, intr-o zona linstita, perfecta pentru relaxarea oaspetilor. Aceste pensiuni se gasesc in zone ascunse de zgomotul orasului, de preferat in mijlocul naturii, pentru o experienta de neuitat. Serviciile incluse de care beneficiaza toti oaspetii sunt: servicii de spalat si calcat imbracamintea, inchiriere computer, video, servicii de secretariat, copiere documente, primire – trimitere fax, redactare documente, primirea si transmiterea mesajelor si a corespondentei pentru turisti, room-service, rezervarea si facilitarea de bilete la mijloacele de transport (avion, autocar, microbus), rent-a-car, comenzi taxi, trezirea clientilor la cerere, informatii turistice si culturale, pastrarea obiectelor de valoare ale turistilor, serviciu pentru transportul bagajelor, baie cu cada si jacuzzi, internet wireless si televizor cu cablu TV. In Cluj Napoca se gasesc doua pensiuni care ofera servicii si acomodare de cinci stele, si anume Pensiunea Deja Vu si Pensiunea Serena. Preturile incep de la 200 RON/camera single.

Vezi si:  Campulung Moldovenesc, o locatie deosebita!

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.