Ce nu ai voie sa pui in masina de spalat vase

author
1 minute, 52 seconds Read

Ah, masina de spalat vase! Poate ca ne usureaza viata de zi cu zi, dar ne poate oferi si surprize neplacute atunci cand punem in ea ceva ce nu-si are locul acolo… Pentru ca un utilizator informat valoreaza cat doi, va prezentam ustensilele si vesela care nu trebuie puse in masina de spalat vase!

1.Ustensile din lemn

Lingurile, spatulele, tocatoarele, salatierele, bolurile, betisoarele si alte ustensile din lemn nu suporta bine masina de spalat vase. Crezi ca actiunea masinii de spalat vase te va scapa de murdaria incrustata pe placa de tocat, dar ceea ce vei obtine este o placa de lemn albicioasa, umflata, fragila sau chiar crapata… Acest lucru face ca taierea legumelor sa fie mult mai putin practica. Pentru a prelungi durata de viata a ustensilelor din lemn, exista o singura modalitate: spala-le tu cu mana, apoi usca-le bine cu o carpa curata.

2. Paharele din cristal

Paharele si carafele din cristal pretios se pateaza din cauza socurilor termice, a detergentilor si a apei dure. Pune paharele de cristal in masina de spalat vase si vei avea garantata deteriorarea (sau chiar spargerea)! Daca doresti sa le transmiti copiilor tai spala paharele de cristal manual. Acest lucru iti va da un motiv intemeiat de a-ti scoate paharele de cristal doar la ocazii speciale!

3. Tigaile antiaderente

Spalarile repetate slabesc stratul aderent de pe oale si tigai. Asadar, evita sa le pui in masina de spalat vase, altfel risti sa te trezesti cu ustensile de bucatarie care nu mai au niciun strat adeziv.

4. Cutitele de bucatarie profesionale

Detergentii abrazivi, umiditatea si caldura deterioreaza lamele, zgarie otelul si ataca manerele (in special cele din lemn) ale cutitelor profesionale. Rezultatul? Cutitele de bucatarie devin opace si se deterioreaza cu fiecare ciclu de spalare… Pentru a evita ca maiestria ta culinara sa aiba de suferit, opteaza pentru spalarea manuala.

5. Vesela cu margini aurii sau argintii

Marginile aurii de pe vesela sunt mai putin elegante dupa mai multe treceri prin masina de spalat vase. Temperatura si detergentii puternici au ca efect alterarea modelelor aurii si argintii de pe farfurii, boluri si cesti… Asadar, daca nu ai decis sa scapi de marginile aurii sau argintii care nu iti mai plac, este posibil sa nu doresti sa le pui in masina de spalat vase.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.