Ce trebuie sa faci cu o marca inregistrata dupa 10 ani

2 minutes, 39 seconds Read

Marca inregistrata este modalitatea prin care iti poti proteja produsele sau serviciile sub umbrela unei identitatii unice, astfel incat nimeni altcineva sa nu poata sa o utilizeze. Pentru ca acest lucru sa se intample, cel mai bine este ca inainte de toate sa te asiguri ca nu este inregistrata in descurs de 10 ani, nicio alta marca asemanatoare cu a ta. Pentru acest lucru va trebui sa monitorizezi constant noile marci care depun cereri de inregistrare, pentru a putea depune opozitii de fiecare data cand apare ceva care nu este in regula cu marca ta.

Dupa 10 ani, este nevoie ca marca sa fie reinnoita pentru a mai putea fi valabila. Pentru acest lucru este nevoie de depunerea unui nou dosar in care trebuie sa ai mai multe acte: cererea propriu-zisa pentru reinnoirea marcii, datele personale ale titularului marcii, numarul de inregistrare a marcii, semnatura titularului precum si dovada platii pentru reinnoirea marcii.

Ceea ce mai trebuie sa stii este ca depunerea unui dosar pentru reinnoire de marca la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), inseamna si o perioada de asteptare inainte ca acesta sa fie acceptata. Timp de 3 luni, oamenii au posibilitatea sa depuna contestatii impotriva reinnoirii marci, in cazul in care aceasta ajunge sa fie mult prea asemanatoare cu o alta marca deja inregistrata. Pentru ca altcineva sa nu inregistreze marca inaintea ta, este bine de stiut ca poti sa depui dosarul pentru reinnoire de marca cu 3 luni inainte ca perioada de 10 ani sa expire.

Sfat util! Dupa o perioada de 10 ani, in care marca ta a ramas identica, fara nicio imbunatatire, este bine sa stii ca la cererea de reinnoire poti sa aduci mici modificari la nivel vizual. Important este sa nu faci schimbari fundamentale pentru ca cererea sa nu fie respinsa, insa micile ajutari pot fi aduse fara probleme.

Vezi si:  Trenduri in materie de Web Design in 2013

De asemenea, ceea ce mai poti face la reinnoirea de marca este sa aduci modificari pentru anumite produse pentru care vrei sa inregistrezi o marca. Poate ca ai nevoie de mai multe sa ai marca inregistrata fie pentru mai multe produse sau servicii, fie pentru mai putine. Important este sa reusesti ca in timp util sa faci toate demersurile necesare pentru ca pentru o alta perioada de 10 ani sa poti sa ai totul in regula.

Pentru ca totul sa fie rezolvat cu cat mai putin efort din partea ta, cel mai bine este sa apelezi la serviciile unor specialisti, care au mai trecut deja prin aceste responsabilitati si demersuri si cunosc foarte bine tot parcursul de facut pentru ca lucrurile sa se rezolve in timp util. De asemenea, este important ca in momentul in care o situatie dificila apare (contestatie, opozitie), sa existe o echipa pregatita care sa reactioneze instant, iar lucrurile sa fie rezolvate cat mai repede. Daca pornesti inca de la inceput cu o echipa de avocati acestia vor cunoaste foarte bine marca, care sunt oportunitatile si ameninatirile pe care le poti intampina. Chiar daca procesul de inregistrare marci pare sa fie unul foarte usor de parcurs, cel mai bine este ca acesta sa fie facut de specialisti, care stiu foarte bine ce au de facut in orice situatie, de la inregistrare pana la reinnoire.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.