Centralele pe peleti constituie un sistem de incalzire mai economic decat dispozitivele analoage. Materia prima, peletii, se obtine din deseurile rezultate in urma prelucrarii lemnului. Este vorba de o substanta complet ecologica si naturala. Fata de centralele traditionale, instalatiile pe peleti raspandesc caldura prin ventilatie. Acest sistem permite o incalzire mult mai rapida a ambientului. In acest articol vom indica cele mai bune tipuri de centrale pe peleti si diversele diferente si asemanari.
Centralele pe peleti cu apa sunt ideale pentru a inlocui centralele comune cu instalatie termica ce alimenteaza calorifere. Agentul termic (apa incalzita) trece prin tubulatura, incalzind cu rapiditate caloriferele. Sistemul de ventilare contribuie ulterior la incalzirea ambientului. Contribuie la umidificarea aerului si limiteaza riscul de raceli si alergii. Unele centrale pe peleti hidro prevad si colegamentul la apa menajera. Ca rezultat, se constata prestatii superioare fata de sistemele traditionale pentru ca se permite calibrarea presiunii si a temperaturii. Aceasta caracteristica aduce o economie importanta de energie.
Daca aveti nevoie doar de incalzirea unor spatii limitate, centralele pe peleti cu aer sunt mai bune. Simple si prea putin impovaratoare, se adapteaza oricarui tip de mobilier. Au nevoie numai de o gura de aer pentru evacuarea fumurilor. Au si un ventilator care raspandeste caldura in maniera uniforma si omogena. Unicul aspect negativ este zgomotul. Cu cat creste viteza ventilatorului, cu atat va fi mai mic confortul acustic.
Centralele pe peleti canalizate sunt cele mai bune pentru a incalzi incaperi de mari dimensiuni. Datorita combustiei, degaja un jet de aer care trece prin tuburi. Acestea emana caldura, raspandind-o uniform in fiecare tip de incapere. Exista posibilitatea de a programa temperatura si perioada de timp pentru combustie. Pentru un rezultat optim trebuie sa proiectati cu grija sistemul de canalizare al tuburilor.
Asemenea celor cu aer, centralele pe peleti cu radiatie sunt ideale pentru a incalzi spatii limitate. Caldura se propaga gradual, fara a produce fum. Arderea este complet naturala si economica. Dispozitivele sunt mici si nu fac mizerie sau deranj. Chiar si iesirea aerului este foarte limitata. Aceasta caracteristica duce la reducerea uscaciunii, garantand un ambient sanatos si benefic.
Doriti o centrala pe peleti, dar nu puteti instala un cos de fum? Nu va temeti! Puteti apela la modelele cu evacuare fortata. Sunt cele mai bune pentru cei care locuiesc intr-un bloc cu apartamente. Se monteaza foarte repede si nu necesita lucrari de zidarie. Trebuie doar sa instalati un tub in peretele extern. Un ventilator electric are rolul de a evacua fumurile, actionand in maxima siguranta. In interior, centralele pe peleti fara cos de fum au un vas cu apa. Daca il umpleti inainte de folosinta, va fi o buna metoda de a umidifica mediul inconjurator.
Categoria de centrale termica Berluni aduce in fata clientilor toate aceste tipuri de centrale, impreuna cu asistenta necesara in cazul in care aveti nevoie de instalatie termica performanta si ieftina.