Cateva lucruri interesante despre inelele de logodna

1 minute, 44 seconds Read

valmand-inel-logodna-safir-diamant-i020SfDi-800x800-520x245Inelele de logodna sunt o garantie a iubirii pe care un barbat o daruieste unei femei pe care o cere in casatorie. De cate ori vi s-a intamplat sa visati sau sa va imaginati acea cutiuta eleganta de catifea cu laturi mai mici de 10 centimetri? De cate ori ati ramas imobili in fata unei vitrine visand la un oarecare inel? Inelul de logodna este un gaj de iubire, un pas important pentru viata de cuplu, dovada dragostei care se consacra cu un matrimoniu.

Mare parte din farmecul unui inel de logodna deriva din taietura si stralucirea pietrei, chiar daca adevaratii specialisti ne spun ca un diamant trebuie indiscutabil evaluat cu regula celor patru C: greutatea (exprimata in carate- carat), taietura (cut), culoarea (colour), si puritatea (clarity). Dincolo de detaliile tehnice, femeile sunt interesate in special de numarul de carate si montatura inelului, care poate fi moderna, lineara, cu un design clasic sau cu un motiv in filigrama, sau chiar pavata cu diamante.

Inelul de logodna in teorie ar trebui sa fie daruit de catre barbat iubitei lui, o surpriza, dar datorita faptului ca se investesc multi bani, o alegere in comun este aproape o chestiune de normalitate. Inelul de logodna nu are reguli precise, chiar daca este foarte frecventa folosirea diamantelor, a aurului sau a perlelor.

In ceea ce priveste modelele, cele mai iubite sunt trei. Solitarul care prezinta un diamant sau o piatra centrala, iar in acest caz prestigiul sta in numarul de carate. Eternity este un inel format dintr-o banda de diamante sau pietre dispuse in banda sau cu intervale intercalate. Three stone este si el un model foarte apreciat si chiar ceva mai scump.

Vezi si:  Preferati o bicicleta second hand de firma sau o bicicleta ieftina chinezeasca? Buget 500 Lei.

Inelul de logodna se poarta pe inelarul mainii stangi, deoarece se crede ca prin acest deget trece „vena amoris”, o vena care leaga degetul de inima, vena iubirii. Odata casatoriti, se poate purta numai verigheta si se poate muta inelul pe un alt deget, sau se pot purta impreuna pe inelarul mainii stangi.

Alegeti un inel clasic si sobru, amintiti-va de faptul ca este destinat sa dureze toata viata, cat dragostea voastra!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.