Concepte gresite despre gazonul sintetic

1 minute, 40 seconds Read

Tot mai multe controverse apar in aprecierea calitatilor unei suprafete artificiale. Fiecare dintre acestea vom incerca sa le aducem la cunostinta sis a le demontam.

  1. Gazonul sintetic afecteaza permormantele sportive. Este una dintre cele mai intalnite critici aduse la adresa gazonului artificial. Dat fiind diversitatea ramurilor sportive in care poate fi utilizat, aceste idei sunt prefigurate in mod eronat, probabil, de cei ce nu-si dau seama cu adevarat de calitatea unui teren sintetic sportiv. Tehnologiile dezvoltate de-alungul anilor permit crearea in zilele noastre a unor suprafete sintetice propice practicarii sportului amator si de performanta.  Aceste suprafete imit aproape perfect cele naturale, cu mentiunea ca au marele avantaj de a nu fie perturbate de conditiile de mediu sau meteo, deci o garantie a utilizarii terenului in conditii propice pentru o perioada mai indelungata fata de alte suprafete natural. Studiile effectuate au aratat ca nu sunt create premisele unor accidentari in randuri sportivilor ce pot fi puse in seama acestor tipuri de amenajari. Dimpotriva, stabilitatea si constanta oferita de gazonul artificial elimina accidentarile cauzate de denivelari, smocuri de iarba desprinse, noroi, nisip sau alti factori.
  2. S-a mai spus ca materialele din care este facuta iarba artificiala utilizata pentru amenajarea de peluze sau gradini ar fi nocive atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor.  Mai multe studii demonstreaza faptul ca nu sunt dovezi care sa demonstreze ca texturile folosite sunt strans legate de eventualele daune asupra mediului iconjurator, sau toxice cu pielea omului sau animalelor de companie. In cazul animalelor, putem spune ca este un mediu sigur de joaca pentru acestea, iar deseurile pot fi indepartate si curatate mai usor decat de pe iarba naturala.
  3. Gazonul sintetic scade valoarea unei case. Total fals! Din contra, amenajarea unui gazon artificial este o investitie ce se amortizeaza rapid, nu necesita costuri de intretinere fata de gazonul natural si isi mentine aspectul placut o perioada de timp mai indelungata. Asadar, gazonul artificial este un atu in aprecierea unui imobil, datorita multiplelor facilitiati si avantaje privind intretinerea pe care le ofera.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.