30

Cum alegi covorul perfect pentru fiecare încăpere?

3 minutes, 24 seconds Read

30Alegerea covorului poate părea o operațiune simplă și lipsită de importanță, însă realitatea ne arată cât de important este acesta pentru designul unei camere. Mărimea, textura, culoarea, modelul și forma, sunt detalii la care trebui să fii foarte atentă, împreună cu modul în care se va potrivi cu mobilierul existent. O alegere greșită înseamnă costuri inutile și o cameră ruinată din punct de vedere estetic. Citește următoarele recomandări și îți va fi mult mai ușor să alegi covorul perfect pentru fiecare cameră.

Înainte de a începe achiziția propriu-zisă, fă o scurtă analiză referitoare la ceea ce îți dorești răspunzând la câteva întrebări simple: cum îți imaginezi că va arăta fiecare cameră? Este mai important cât de confortabil este covorul sau cum arată? Ai nevoie de un produs rezistent, având în vedere că ai copii mici?

Bugetul

Este cel care va dicta cumpărarea covorului. Trebuie să fii realistă cu privire la ce îți dorești și la ce ești dispusă să primești. Ești genul care păstrează un covor mulți ani de zile sau care se plictisește repede? Merită o investiție mai mare sau alegi un covor practic?

Mărimea

Alegerea dimensiunii corecte a covorului este crucială. Covoarele supradimensionate copleșesc un spațiu, din acest motiv trebuie să știi cum să continui un design pornit de la această idee. De asemenea, covoarele prea mici dau unei camere aspectul de neterminat sau de amenajare greșită. Un covor ar trebui să umple spațiul dar nu să-l domine. Mărimea covorului este o alegere cu adevărat personală, dar care trebuie corelată cu mobilierul și restul a amenajărilor din cameră.

Vezi si:  Cateva idei simple si in tendinte pentru reamenajarea livingului

Materialul

Și aici este vorba o alegere personală, însă va trebui să ai în vedere traficul și destinația camerei. Pentru zonele cu trafic intens sunt recomandate covoarele din țesătură puternică și durabilă. Pentru dormitoare sunt mai atractive covoarele plușate, moi și pufoase, eventual din vâscoză ori mătase. Poți găsi aici prețuri foarte bune la covoare pentru dormitor. Dacă alegi covorul pentru o cameră foarte utilizată, cum este camera de zi ori dacă ai animale de companie, poți alege un covor de lână sau din bumbac, deoarece aceste materiale sunt frumoase și rezistente.

Culoarea

Dacă ești tentată să petreci ore încercând să potrivești exact culorile, îți spunem să nu îți faci griji. Dacă încerci prea mult, se poate ca rezultatul să aibă un aspect artificial. Dacă ai o cameră goală pe care vrei să o amenajezi, sfatul specialiștilor este să începi chiar de la covor, extinzând culorile în toată camera. Ce este grozav la covoare, este disponibilitatea mare din punct de vedere al culorilor și faptul că nu te blochează în niciun fel. Când simți nevoie de o schimbare, te poți juca cu culorile pereților, o alternativă mult mai ieftină și mai simplă decât dacă ai schimba covorul.

Culorile mai întunecate alese pentru covor, vor face ca spațiul să pară mai mic, în timp ce alegerea unor culori deschise vor avea un efect contrar, făcând camera să pară mai mare.

Mixul de covoare

Dacă îți dorești o cameră cu un aspect jucăuș, alege un design bazat pe mai multe covoare. Cu toate acestea, va trebui să ai mare grijă deoarece culorile de pe perete nu trebuie să contrasteze cu prea multe culori și modele de pe covoare. Ideea este să păstrezi aceeași paletă de culori, dar să ai un model diferit la fiecare covor. De asemenea, poți începe cu un covor în culori naturale și să construiești de acolo. Dacă ești o persoană curajoasă, poți demonstra acest lucru prin utilizarea mai multor covoare într-o cameră. Avantajul este că având multe covoare de dimensiune mai mici  te poți juca cu ele mutându-le între camere atunci când îți dorești o schimbare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.