Cum sa inveti pentru examenul de conducere?

2 minutes, 11 seconds Read

Desi examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere e relativ usor, peste 70% dintre cursantii scolilor de soferi au dificultati serioase in a-l promova. Teoretic, insusirea cunostintelor obligatorii pentru promovarea acestui examen nu e un proces foarte dificil, insa necesita destul de mult timp. Pregatirea examenului se face atat cu ajutorul legislatiei rutiere, dar si cu ajutorul chestionarelor de la sfarsitul manualului de legislatie. Mai mult, de cativa ani au aparut si resurse de chestionare oficiale (oferite de Directia pentru Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), in care oricine isi poate testa cunostintele de legislatie rutiera.

Seturile de chestionare drpciv sunt similare cu chestionarele de la examenul oficial cu Politia, astfel ca sunt o resursa foarte utila pentru toti cei care doresc sa obtina permisul auto pentru oricare dintre categorii, mai ales ca ele functioneaza dupa acelasi sistem ca si cel oficial.

Examenul pentru obtinerea permisului auto este compus din 2 parti:

a) o parte teoretica, in care se vizeaza verificarea cunostiintelor rutiere. Pentru a accede in proba practica este necesara bifarea raspunsurilor corecte in cel putin 22 de chestionare din 26 posibile;

b) o parte practica, in care cursantii trebuie sa conduca pe anumite trasee in compania unui politist de la Circulatie.

Cum se pregateste examenul teoretic?

In primul rand, este necesara insusirea cunostintelor practice. Acest lucru poate fi facut prin invatarea codului rutier si a unor informatii de mecanica, de conducere ecologica, dar si de conduita preventiva, precum si prin practicarea chestionarelor drpciv. In principiu, inainte de a va apuca de chestionarele oferite de Directia pentru Permise Auto, se recomanda terminarea celor 1000 de chestionare de la sfarsitul Codului Rutier. Pentru siguranta, cele 1000 de chestionare trebuie facute de cel putin 2 ori (modul ideal de lucru este de 30-50 de chestionare pe zi), dupa care se poate trece pe setul de chestionare auto online.

Vezi si:  Cum iti pregatesti masina pentru plecarea in concediu?

Folosirea platformei online are un avantaj major: obisnuieste cursantii cu modulul de examen. Tinand cont ca multi pica examenul din cauza timpului limitat (de 30 de minute), dar si din cauza ca nu stiu cum sa utilizeze cum trebuie platforma de examen, se poate spune ca practica pe aceasta platforma este chiar necesara. Una dintre greselile frecvente pe care o fac cei mai multi e faptul ca nu isi lasa la sfarsit chestionarele de care nu sunt absolut siguri. Din pacate, in momentul in care sunt mai mult de 4 raspunsuri gresite, examenul se incheie brusc, fara posibilitatea de a reveni asupra acestor chestionare auto. E un lucru nedrept (in opinia multora), insa ii obliga pe cursanti sa invete mai bine legislatia rutiera, ceea ce pe termen lung inseamna mai putine accidente si implicit mai putine victime.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.