rucsac1wonder

Cum sa-ti potrivesti rucsacul la hanorac in functie de culori?

2 minutes, 24 seconds Read

rucsac1wonderUrmatoare problema o avem cu totii, indiferent ca vorbim de femei sau barbati. Nu de putine ori se intampla sa ne trezim dimineata intr-o zi rece de toamna si sa vrem sa plecam la cursuri sau la birou si sa ne fie destul de greu sa asortam noul rucsac la tinuta pe care ne-o dorim.

Indiferent ca vorbim de diferite stiluri de hanorace sau cardigane, dincolo de imprimeuri si design, o mare provocare ramane asortarea sau potrivirea corecta a culorilor. Oare un hanorac violet pal este ok de purtat cu un rucsac portocaliul aprins? Sau un rucsac cu tente verzui poate fi asortat cu un hanorac bleu ciel?

Pentru ca alegerile pot fi dificile uneori, mai multi stilisti si designeri si-au dat acordul asupra unor tendinte ce ti de potrivirea corecta a culorilor si a accesoriilor.

In primul rand trebuie sa intelegem notiunea de culoare.

Curcubeul nu e altceva decat o raza de lumina descompusa in urma efectului de prisma pe diferite spectre de culoare. Fiecare culoare are asociata o frecventa. Culorile reci au frecvente mai joase, precum albastru, violet, etc iar culorile calde au frecvente mai ridicate precum orange sau rosu.

Altfel spus, culorile au o forma nativa de a se asorta, de a se potrivi in functie de frecventa. Altfel spus, in functie de combinatia pe care o alegi, poti consolida o nuanta sau o poti atenua.

In special designerii, atunci cand creeaza rucsacuri sau hanorace, dar si alte obiecte vestimentare, folosesc un principiu simplu numit – Roata culorilor.

Roata culorilor aseaza culorile in doua tabere. In prima tabara avem culorile primare – Rosu, Albastru, Galben (Steagul Romaniei dar in alta ordine) dupa care urmeaza culorile secundare si combinatiile aferente – Rosu + Albastru = VIOLET;  Albastru + Galben = VERDE; Rosu + Galben = PORTOCALIU.

Vezi si:  Un look de plaja- piese vestimentare la moda de dus cu tine in vacanta

Pe langa aceste nuante extrem de folosite in industria de fashion si nu numai, mai apar si culorile tertiare si variatiunile pe aceasta tema.

Dintre cele mai uzitate variante de culori avem: TURCOAZ, ACVAMARIN  AZURIU, CHIHLIMBAR, SMARALD, LIME, INDIGO, MOV, FUCSIA, PURPURIU, MAGENTA ?I BORDEAUX.

Acum ca am inteles culorile, sunt cateva lucruri simple de urmarit.

Intotdeauna se asorteaza culorile care au la origine acelasi element de amestec, daca vorbim de culori secundare si tertiare

Concret, daca ai un rucsac albastru il poti combina cu un hanorac verde sau violet. Evident ca e important sa tii cont si de celelalte culori ale celorlalte elemente vestimentare.

Daca ai un rucsac care are mai multe culori, regula este sa asortezi numai una dintre culorile acesteia, de obicei cea care este majoritara atunci cand iti alegi hanoracul compatibil.

E important sa potrivesti intotdeauna culorile calde intre ele si culorile reci intre ele. Nu se recomanda purtarea unui rucsac galben pe o bluza albastru inchis.

Dincolo de toate aceste reguli, cel mai important este stilul fiecaruia si, pana cand reusim sa intelegem pe deplin zona de fashion, putem sa testam diferite alternative.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.