Cum si de ce ar trebui sa folosim caramida aparenta in amenajarea unei locuinte

In amenajarile interioare se pot folosi numeroase materiale pentru a defini un perete. Daca bugetul nu va permite decorarea unui perete cu ajutorul caramizii naturale, o alternativa viabila este folosirea caramizii aparente. Are un rol estetic deosebit, peretele fiind confundat cu unul construit in totalitate din caramida naturala, in timp ce latura practica ofera avantaje precum protectie impotriva umezelii, a luminii soarelui si chiar protectie termica daca este montata conform indicatiilor oferite de producator.

Unde putem folosi caramida aparenta? Acest finisaj este dedicat atat amenajarilor exterioare cat si celor interioare. Daca la exterior, caramida aparenta se foloseste pentru placarea peretilor, a gardurilor sau a fatadelor unei locuinte, specialistii in amenajari interioare folosesc caramida aparenta pentru a decora peretii, semineul sau mansarda.

Caracteristicile decorative ale caramizii aparente

Varietatea modelelor si a culorilor este un mare avantaj oferit de caramida aparenta. Fata de caramida naturala, caramida aparenta o putem regasi in diverse forme, culori sau dimensiuni, amenajarile interioare capatand o nota aparte, unica.

Va doriti un dormitor rustic? Nu este necesar sa investiti sume exorbitante in achizitia caramizii naturale sau montajul acesteia, este indeajuns sa mergeti intr-un magazin de materiale de constructii, sa va alegeti modelul dorit de caramida aparenta si sa lasati toata treaba pe mana unei firme de amenajari interioare.

Utilizand caramida aparenta alaturi de alte accesorii interioare sau materiale de constructii precum lemnul sai otelul, incaperea va arata cu totul si cu totul deosebit. Imaginati-va un decor unic, imbinati toate aceste elemente in proportii adecvate si bucurati-va de un camin autentic.

Caracteristicile functionale ale caramizii aparente.

In primul si in primul rand, rolul caramizii aparente este cel estetic insa nu putem neglija nici protectia impotriva umezelii sporite. Montata cu ajutorul unui adeziv asemanator celui cu care se monteaza placile de faianta, caramida aparenta se aplica rapid si nu va dura decat aproximativ 24 de ore pana cand peretele va deveni 100% functional.

Vezi si:  Merita sa fie achizitionate cosmetice fara gluten?

Fiind produsa in baza unui sistem unic de ardere care ii confera o rezistenta sporita, caramida aparenta devine imuna la conditiile vitrege de mediu. Este totusi necesar sa o montati adecvat, doar pe suprafete special pregatite si nu pe tencuieli vechi sau pe suprafete acoperite de vopsea pe baza de ulei.

Nu in ultimul rand, despre caramida aparenta trebuie sa mentionam montajul realizat in baza unor substante speciale daca mediul este unul poluant. In adezivul de montaj se introduce o substanta pe care o regasiti in magazinele de constructii, rolul ei fiind de a oferi o protectie sporita adezivului impotriva mediului poluant(un aspect valabil indeosebi pentru montajul exterior sau in spatiile in care sunt expuse diverse substante chimice).

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.