George Floyd: politistul Derek Chauvin a fost eliberat pe cautiune

author
1 minute, 32 seconds Read

Presupusul criminal al barbatului afro-american a fost pus in libertate contra unei cautiuni de un milion de dolari.

Fostul politist Derek Chauvin, inculpat pentru moartea afro-americanului Derek Chauvin, a fost repus in libertate miercuri 7 octombrie contra unei cautiuni de un milion de dolari, asteptand sa fie judecat anul viitor in acest caz care a tulburat Statele Unite ale Americii.
Intemnitat de la inceutul lunii mai intr-o inchisoare de inalta securitate din Minnesota, acesta a fost eliberat marti dimineata, conform documentelor judiciare.

Dreptatea este departe de a fi facuta. Aceasta eliberare conditionata a fost denuntata de catre Ben Crump, avocatul familiei lui George Floyd, estimand faptul ca acest lucru reprezinta “o amintire dureroasa” si ca “dreptatea este inca departe de a fi facuta”. Oferind o cautiune de un milion de dolari, Derek Chauvin “si-a cumparat libertatea” dupa ce i-a luat viata lui George Floyd pentru suma de 20 de dolari. George Floyd, in varsta de 46 de ani, a fost acuzat de faptul ca a folosit bancnote false intr-un magazin. Politisul alb in varsta de 44 de ani ar trebui sa fie judecat pentru aceasta crima incepand cu data de 8 martie 2021 alaturi de trei din fostii sai colegi politisti, acuzati de complicitate la aceasta drama care a declansat cea mai mare mobilizare din Statele Unite ale Americii de la miscarea drepturilor civile ce a avut loc in anul 1960.

Pe data de 25 mai, la Minneapolis, politistul a fost filmat in timp ce statea cu genunchii pe gatul lui George Floyd, timp de mai multe minute. Acesta din urma era intins pe burta, cu mainile la spate si a fost auzit de cateva ori cum il implora pe politist sa ii dea drumul spunand de mai multe ori ca nu poate respira. Imaginile, difuzate online in direct au provocat un soc Mondial si organizarea mai multor manifestari in intreaga tara si nu numai.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.