Hale industriale: Aspecte de luat in considerare cand alegi o hala

author
1 minute, 44 seconds Read

Halele industriale sunt necesare intr-o afacere de dimensiune medie sau mare, in care esti nevoit sa produci si depozitezi volumuri mari de marfa pentru clienti. Daca abia ti-ai extins afacerea si esti in cautarea unei hale de cumparat sau inchiriat, este important sa ai in vedere cateva criterii esentiale pentru alegerea unui spatiu industrial potrivit pentru afacerea ta.

Materialul din care este fabricata

Exista hale metalice industriale sau hale realizate din lemn. Cele construite din lemn sunt cu aproape 50% mai ieftine decat cele metalice,  acesta fiind un avantaj important in cazul in care vrei sa investesti sume reduse in inchiererea sau achizitionarea ei. Cu toate acestea, este important sa tii cont si de faptul ca cele metalice rezista mai bine la uzura si la conditiile meteo neprielnice decat cele din lemn.

Zona unde este amplasata

Zona este un alt criteriu important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa achzitionezi o hala industriala. Este important ca acest spatiu sa fie situat intr-o zona usor accesibila angajatilor si cat mai in apropiere de principalele puncte de distributie a marfii (sau cel putin cu cai de acces facile), astfel incat sa-ti eficientizezi costurile.

Detalii tehnice importante pe care sa le ai in vedere

Dincolo de suprafata si parcarile pentru Tiruri, atunci cand mergi sa vizionezi o hala industriala pentru afacerea ta, este important sa intrebi proprietarul cateva lucruri tehnice, care nu sunt intotdeauna„la vedere”.  Informeaza-te in legatura cu sistemul de climatizare a spatiului, puterea electrica de care dispune hala,  alimentarea cu apa si gaze sau de eventualele zone de birouri cu care ar putea fi dotata. Toate aceste informatii sunt esentiale pentru a-ti da seama daca pretul de vanzare sau inchiriere este corect sau nu.

Durata contractului in caz de inchiriere

In situatia in care vrei sa inchiriezi hala, asa cum multi oameni de afaceri prefera sa procedeze, este recomandat sa te informezi cu privire la discount-ul pe care-l poti obtine de la proprietar. De obicei, cu cat inchiriezi hala pe termen mai lung, cu atat primesti un discount mai mare la chirie.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.