casainorassaucasalangalacaproapedebucuresti

Casa in oras sau casa langa lac aproape de Bucuresti?

3 minutes, 32 seconds Read

casainorassaucasalangalacaproapedebucurestiCasa in oras – avantaje si dezavantaje

Momentul in care o familie incepe sa caute o casa de vanzare este unul foarte important. In general, spre deosebire de apartamente, casele sunt locuinte in care oamenii aleg sa ramana pe viata, datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Insa, acest lucru nu inseamna ca a decide asupra unei case de vanzare este o misiune simpla. Una dintre dilemele pe care le au adesea cei care isi doresc o casa noua este legata de localizarea acesteia. Casa noua langa Bucuresti sau in oras?

Luand ca exemplu Bucuresti, oras in care sectorul imobiliar este cel mai dezvoltat din tara si unde competitia intre dezvoltatori este una acerba, se poate face un exercitiu de imaginatie cu privire la stilul de viata pe care il au cei care detin o casa in oras.

Este adevarat, o casa noua in oras are avantajele sale. De la disponibilitatea transportului in comun, pana la restaurante deschise non-stop, supermarket-uri la fiecare colt de strada si nenumarate optiuni de divertisment si petrecere a timpului liber in weekend in cafenele, pub-uri si cluburi. Insa, aparentele pot fi inselatoare. Pentru majoritatea oamenilor, traiul in Bucuresti este sufocant din cauza aglomeratiei, poluarii excesive si traficului. La acestea se adauga spatiile verzi insuficiente, zgomotul si multe alte dezavantaje.

Pe de alta parte, intervin si alti factori: cel financiar si cel al disponibilitatii caselor noi de vanzare. O casa in Bucuresti amplasata intr-o zona foarte buna va avea si un pret pe masura – unul la care majoritatea oamenilor nici nu indraznesc sa viseze. Iar cei care dispun de o astfel de suma se gandesc de doua ori inainte de a lua in calcul o astfel de casa de vanzare, deoarece oamenii sunt constienti ca platesc pentru o anumita zona, nu pentru casa in care vor locui de fapt. In ceea ce priveste disponibilitatea, sunt extrem de rare cazurile in care se pun in vanzare case noi in Bucuresti. De cele mai multe ori, este vorba despre case foarte vechi sau care au fost deja locuite o perioada mai scurta, ceea ce inseamna ca va fi nevoie de investitii suplimentare pentru renovare si modernizare sau de modificari pentru a aduce locuinta la forma dorita.

Vezi si:  Sfaturi utile pentru cei care doresc sa investeasca in imobiliare

Casa langa lac aproape de Bucuresti – Ce presupune aceasta alternativa?

O casa noua langa Bucuresti este alternativa pe care multi o prefera la apartamentele inghesuite din oras sau la casele prea scumpe ori deteriorate, care necesita investitii majore.

Traiul langa Bucuresti ofera un lucru foarte important, la care tanjesc foarte multe persoane care locuiesc in oras: spatiul. Nu este vorba doar despre spatiul generos din interiorul unei case noi, ci si despre mediul inconjurator. In Bucuresti, casele si blocurile sunt inconjurate de numeroase alte cladiri, multe dintre ele fiind construite haotic. Din pacate, majoritatea cartierelor din capitala nu ofera locuitorilor privelisti placute, cu exceptia celor care prefera betonul si nuantele de gri.

Prin comparatie, in unele ansambluri rezidentiale de case langa Bucuresti, dezvoltatorii au inteles nevoia oamenilor de spatiu. Cartierele au un aspect aerisit, fiecare casa noua este prevazuta cu gradina, in zona exista multa verdeata, spatii comune de recreere si chiar locuri de promenada amenajate langa lac. Toate acestea sunt cu adevarat importante pentru sanatatea fizica si mentala a oamenilor, lucru demonstrat prin studii efectuate de catre specialisti in toata lumea.

Nici aspectele practice nu au fost trecute cu vederea in complexele rezidentiale de case noi de langa Bucuresti. Exista case noi cu suprafete generoase, spatii suficiente pentru parcarea masinilor rezidentilor si vizitatorilor, siguranta sporita prin monitorizare video, paza si acces controlat, mijloace de transport in comun catre oras, magazine, farmacii, restaurante, dar si acces facil catre drumuri principale care fac legatura cu Bucurestiul in doar 15 minute.

Concluzia acestei dezbateri – casa in oras vs. casa noua in suburbii – este una destul de evidenta. Daca in trecut oamenii preferau sa locuiasca in oras, balanta este inclinata acum spre locuintele din apropiere de Bucuresti, datorita facilitatilor disponibile in cartierele rezidentiale de case noi. Preturile mult mai bune pe metru patrat, spatiul generos pentru copii, atat in interiorul casei, cat si in gradina sau imprejurimi, locurile de parcare la discretie si linistea – acestea sunt principalele motive pentru care sunt alese casele de vanzare de langa Bucuresti, in detrimentul celor aflate in oras.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.