Apartamente la preturi foarte avantajoase pe litoral

author
2 minutes, 43 seconds Read

In urma unui studiu de piata efectuat in domeniul imobiliar in zona litoralului s-a constat ca preturile sunt mult mai mici comparativ cu alte orase din tara si se anunta o perioada de continua scadere a preturilor apartamentelor de pe litoral, o veste care nu poate decat sa-i bucure pe localnici si nu numai. Aceasta perioada ar putea reprezenta o oportunitate si pentru cei care isi petrec vara la mare si si-ar dori sa-si achizitioneze o casa de vacanta printr-o tranzactie imobiliara fara comisioane.

Facand un clasament al celor mai mici preturi pe care le au apartamentele din diversele orase ale tarii, vom observa ca locul 2 este ocupat de Constanta, pe locul intai al acestui clasament pozitionandu-se Brasov.

Unele apartamente pot fi cumparate chiar si la jumatate de pret

In 2008 a fost o perioada de apogeu a afacerilor imobiliare din Costantas si facand o mica comparatie intre perioada actuala si cea din 2008, ne vom da seama cu uimire ca acum pretul apartamentelor sunt mai ieftine cu 50%.

Pentru a sustine ideea preturilor mici ale apatamentelor de langa mare, vom da cateva cifre ce reprezinta pretul actual. De exemplu un apartament cu o camera costa aproximativ 29.000 euro, valoarea unui apartament cu doua camere este 53.000 euro, iar cel cu trei camere poate fi cumparat cu doar 84.000 de euro. Daca facem un mic calcul matematic pentru a afla pretul atribuit metrului patrat in asamblurile imobiliare cu apartanente noi, rezultatul fiind de 890 de euro, ne vom da seama cat de favorabila ar putea fi o investitie in domeniul imobiliar.

Aceasta scadere s-a rasfrant la nivelul calitatii

Vezi si:  Cum arată un certificat energetic al unei case pasive?

Cei care au afaceri imobiliare si s-au riscat sa faca investitii mari, au avut de suferit, insa nu s-au dat batuti, gandidu-se la solutii de a mai recupera pierderile, au mai taiat din finisaje, asa ca unul din dezavantajele acestor apartamente ieftine se rezuma la calitatea finisajelor.

Daca facem o comparatie intre aprtamentele de acum si cele de acum 6 ani, vom observa cu dezamagire, ca apartamentele vechi erau dotate ce gresie si faianta de calitate, finisaje de lux, in timp ce apartamentele actuale sunt dotate doar cu ferestre geam termopan, usi metalice si izolatie termica exterioara si acestea de proasta calitate.

Apartametele de lux, ca intotdeauna sunt scumpe

Exista, insa si apartamente noi de lux cu finisaje de calitate la preturi mult mai mari, categoria oamenilor bogati, care nu se uita la bani atunci cand vine vorba de case nefiind neglijata. Finisajele apartamentelor de lux sunt reprezentate de usi interioare aduse din Italia, fiecare camera este dotata cu cate un aparat de aer conditionat, instalatiile pentru incalzire sunt individuale. S-au gandit si la protectia proprietarilor, din acest punct vedere dotand apartamentele cu usi metalice antifractie, balcoanele si teransele sunt diferite prin balustrade de inox, ceea ce evidentiaza calitate, iar in bai, baia si bucataria sunt au obiecte sanitare la preturi cat mai mari.

Acest tip de apartamente se afla in complexul rezidential Tomis Mall, iar pretul la care poate fi cumparat un aprtament cu 3 camere este 95.500 euro, cele care sunt alcatuite din doua camere au pretul de 81.460 euro, iar valoarea celor  cu o camera este de 54.910 euro.

Vezi si:  Apartamente noi vs. apartamente in blocuri vechi

In concluzie daca cumparam un apartament nefinisat este ieftin, dar pentru a-l finisa investitiile sunt destul de mari, sumele apropiiindu-se de cele ale apartamentelor de lux.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.