Apartamente noi vs. apartamente in blocuri vechi

author
3
2 minutes, 12 seconds Read

Cand cautam sa cumparam un apartament, unul din principalele lucruri de care tinem cont este vechimea imobilului. Fiindca una este sa locuiesti intr-un apartament intr-un bloc cu o vechime de peste 50 de ani si alta este sa locuiesti intr-un apartament nou intr-un bloc construit dupa anul 2000. Cu toate acestea, si apartamentele noi au anumite lucruri ce trebuie luate in considerare si analizate atent.

Avantajele de a locui in apartamente noi

-Locuind intr-un bloc nou, avem garantia ca acesta va avea o rezistenta mai lunga in timp, iar valoarea apartamentului nu va scadea prea curand.

-Intr-un apartament nou nu va trebui sa ne facem griji cu privire la instalatia electrica sau sanitara. Asta deoarece materialele sunt noi si nu au apucat sa fie folosite, deteriorate.

Apartamentele noi din ansambluri rezidentiale moderne atrag oameni cu o situatie financiara acceptabila, astfel avem garantia ca avem vecini din aceeasi categorie sociala ca noi.

-Apartamentele din blocurile noi sunt construite bazandu-se pe confortul clientului si pe spatiu. Astfel, apartamentele noi sunt mai mari, spatioase si aerisite.

-Blocurile noi facute cu materiale de calitate au un coeficient energetic foarte bun. Alegand sa locuim intr-un apartament nou dintr-un centru rezidential modern vom avea de platit mai putin la factura de energie electrica si la gaz, fiindca nu vor fi asa multe pierderi de energie precum sunt in apartamentele din blocurile vechi.

-Locuind intr-un ansamblu rezidential modern dispunem de protectie si paza.

Avantajele de a locui intr-un bloc vechi

-Blocurile vechi sunt de obicei in partea centrala a orasului, in timp ce blocurile noi sau centrele rezidentiale moderne sunt amplasate mai pe la periferia orasului.

Vezi si:  Ce case de vanzare se mai cauta in Bucuresti ?

-Unele din blocurile vechi sunt mai rezistente decat unele din blocurile noi. Multe firme de constructii care au prins contracte de ridicare de blocuri noi au investit in amteriale de proasta calitate. Asa se face ca in unele blocuri noi daca vorbesti mai tare exista posibilitatea sa te auda si vecinul de la etajul 3, tu locuind la etajul 1. Blocurile facute pe timpul comunismului sunt blocuri strasnice cu o durata lunga de viata. Insa si aici treaba este relativa, fiindca sunt si blocuri vechi care nu au o structura foarte buna.

-Pretul unui apartament intr-un bloc vechi este mai mic decat pretul unui apartament nou intr-un ansamblu rezidential modern.

Analizand avantajele ambelor posibilitati se intelege ca este mult mai bine sa cautam apartamente noi de vanzare daca bugetul ne permite. Insa atunci cand urmeaza sa vedem apartamentele din ansamblurile rezidentiale moderne precum cele de aici trebuie sa luam serios in vedere tot ce tine de construirea blocului, materialele din care a fost facut, zona in care este amplast complexul si asa mai departe.

 

Similar Posts

3 Comments

  1. avatar
    Matei says:

    Cel mai bine este să trăiți într-un apartament nou, există multe avantaje ale unor astfel de locuințe. Clădirile noi sunt mult mai bune, mai confortabile și mai calde decât cele vechi. Îmi las alegerea pentru case noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.