Platforme industriale, transformate in spatii de birouri

author
1 minute, 47 seconds Read

O solutie perfecta pentru a folosi spatiul pe care si-au desfasurat activitatea fabrici este transformarea acelor cladiri in spatii pentru birouri. Pe langa faptul ca investitia este mai mica decat in cazul in care se ridica o cladire de la zero.

Totodata, transformarea fostelor fabrici in spatii de birouri inseamna ca si aceste noi companii vor avea sediile in locuri mai accesibile viitorilor angajati. In prezent, multinationalele si companiile cu multi angajati sunt exilate la periferia marilor orase, iar angajatii nevoiti sa parcurga zeci de kilometri pana la serviciu.

constructii-hale-industriale-iasi-8
Hale industriale

Daca in locul fabricilor de alta data s-ar ridica aceste spatii pentru birouri, angajati nu ar mai pierde timp sa ajunga pana la birou dimineata si seara.

Un alt avantaj al transformarii platformelor industriale in spatii de birouri este cel estetic. Aceste fabrici mastodont care acum au un aspect parasit se vor transforma in cladiri moderne, iar senzatia de loc abandonat va disparea odata ce un investitor va incepe sa modernizeze spatiul.

In plus, datele arata ca cererea de spatii pentru birouri este intr-o continua crestere, iar spatiile sunt limitate, insa o transformare a locurilor care nu mai au utilitate in prezent reprezinta o solutie excelenta pentru noii investitori.

Qlzqpdozw08seFUp
Spatii industriale

Un exemplu in acest sens este platforma fabricii de paine „Spicul” din Bucuresti unde s-a inceput deja constructia unor spatii de birouri pentru firme IT si servicii financiare.  Fosta fabrica se afla in zona Militari/Drumul Taberei in Capitala, o zona mult mai bine dezvoltata  din punctul de vedere al transportului in comun fata de zona de nord a Capitalei, locul unde isi au sediul mai multe companii.

In Militari exista si o magistrala de metrou, fapt ce ar facilita transportul angajatilor.  In acest caz discutam despre o suprafata de birou care va avea peste 56 de mii de metri patrati si investitia va ajunge undeva la 85 de milioane de euro.

Constructia spatiilor pentru birouri la „Spicul” va incepe anul viitor si va insemna doua turnuri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 37 de mii de metri patrati, dar si 407 locuri de parcare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.