Istoria orasului Voluntari

author
1 minute, 36 seconds Read

Stiati ca pe locul Voluntariului de astazi, in urma cu 90 de ani nu era decat un satuc cu mai putin de 150 de locuitori? Astazi numara peste 45000 de locuitori si, in ciuda faptului ca este considerat a fi oras satelit, este o zona in dezvoltare continua, atat ca si complex rezidential pentru mii de oameni, cat si ca centru economic.

case noi in Voluntari, complex Avangarde Forest
case noi in Voluntari, complex Avangarde Forest

Privind retrospectiv, istoria Voluntariului, incepe undeva in preajma secolului al 18-elea, pe masura ce au aparut pe valea Colentinei localitati ca Fundeni, Plumbuita, Afumati sau chiar Colentina (care, ulterior, a fost anexata Bucurestiului). Totusi, pe actuala suprafata a orasului Voluntari, in urma cu 90 de ani nu se afla decat fostul sat Tatarani, astazi numit Pipera, satul Cetatea Voluntareasca fiind fondat odata cu programul de rasplatire a soldatilor care au luptat ca voluntari in Primul Razboi Mondial, prin care li s-au dat suprafete arabile de teren.

Odata cu venirea comunistilor la putere, atat satul Voluntari, cat si Pipera, au fost incluse in structura de raioane a Bucurestiului, ele fiind incorporate in structura raionului 1 Mai. Practic, aceasta miscare a facut ca ele sa fie practic unite, urmand ca mai tarziu sa fie reunite sub titulatura de Voluntari. Astazi, Pipera este un cartier al Voluntariului, iar Voluntariul poarta titulatura de oras din 2004.

Zona reprezinta o alternativa buna pentru cei care vor sa locuiasca in apropierea Bucurestiului. Chiar daca se spune ca zona este dedicata doar oamenilor cu foarte multi bani, piata imobiliara locala a demonstrat chiar contrariul: in ultimul timp mai multi dezvoltatori imobiliari au inceput sa construiasca complexuri rezidentiale in Pipera.

Vezi si:  Cererea de apartamente cu 3 camere scade in Bucuresti

Tipuri de case in Voluntari: Desigur, nu orice complex rezidential din Voluntari este o vila luxoasa, ba chiar din contra, pe piata au inceput sa apara si locuinte mai ieftine, mai usor de intretinut si a caror cost se apropie de puterea reala de cumparare a familiilor obisnuite.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.