Piata de apartamente de inchiriat in anul 2014

1 minute, 36 seconds Read

Asteptat cu interes de agentiile imobiliare, anul 2014 pregateste cresteri pentru piata de apartamente de inchiriat in special in Bucuresti. Motivele sunt date pe de-o parte de preturile scazute ale chiriilor, precum si de preturile mici cu care se vand apartamentele, proprietarii fiind mai degraba tentati sa inchirieze apartamentul, in speranta ca pretul de vanzare al acestuia va mai creste pe durata contractului de inchiriere.

Agentia imobiliara Regatta este convinsa ca anul 2014 va aduce cresteri atat de volum, cat si ca valoare a ofertei de apartamente de inchiriat din Bucuresti postate pe site-ul propriu, datorate mutarii multor apartamente din oferta de vanzare catre oferta de inchiriere, dar si o crestere a cererii in acelasi timp, in conditiile in care tot mai putini bucuresteni dispun de banii necesari cumpararii unui apartament in capitala.

Cele mai cautate apartamente de inchiriat vor fi cu siguranta cele situate in complexele rezidentiale, in special apartamentele cu 2 camere, care au avantajul de a se inchiria mai ieftin decat apartamentele cu un numar mai mare de camere. De asemenea, maximul pietei de inchirieri apartamente va atinge maximul in luna octombrie, cand incep facultatile si studentii ce aleg sa studieze in Bucuresti incep sa-si caute un loc de cazare mai confortabil si mult mai sigur decat un camin studentesc. Totodata, studentii inchiriaza de obicei apartamente cu un numar mai mare de camere, alegand sa locuiasca mai multi intr-un apartament pentru a obtine un cost al chiriei ceva mai mic.

In final, putem spune ca piata de inchirieri apartamente din Bucuresti va castiga teren in 2014, asta pe fondul preturilor mici de vanzare al apartamentelor din capitala, proprietarii alegand inchirieze momentan, sperand ca pe viitor, pretul apartamentelor din Bucuresti sa mai creasca. De asemenea, cererea de apartamente de inchiriat va mai creste in Bucuresti si pe fondul imposibilitatii tot mai multor bucuresteni sa cumpere apartamente in capitala, acestia avand venituri mult prea mici, alegand astfel mai degraba sa inchirieze un apartament decat sa-l cumpere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.