Jocurile de alta data vs jocurile online

author
1 minute, 36 seconds Read

Jocurile online,s-au raspandit in Romania dupa anul 2000,odata cu aparitia internetului.Acestea au adus cu ele , o noua modalitate de petrecere a timpului liber si totodata o modalitate de joaca pentru tanara generatie.

Cu totii stim ca pana in anul 2000,copiii erau obisnuiti sa se joace in aer liber diferite jocuri de societate precum : “ Ratele si vanatorii”,”Tara,tara vrem ostasi” sau “ Ascunsa”,jocuri care ii ajutau sa socializeze mai usor sisa isi formeze spiritul de a lucra in echipa.

Aparitia jocurilor online,a facut din noua generatie o generatie “computerizata” copii fiind din ce in ce mai atrasi de jocurile pe calculator.La inceputul noului mileniu grupurile de copii care alta data se jucau in fata portii sau in diferite parcuri s-au mutat in salile de tip “Internet Caffe” , care erau aglomerate la orice ora din zi si din noapte.

De la an la an,fetitele care odinioara se jucau cu papusi in fata portii sau in diferite scari de bloc,au preferat sa se joace jocuri cu printese pe platformele online  in detrimentul jocurilor de alta data.

In acelasi timp,baietii care in acele vremuri se jucau fotbal pe terenuri improvizate ore in sir consumandu-si energia,au ales sa dea fotbalul in aer liber pe cel de pe calculator.Intre anii 2003-2007 campionatele de fifa online  erau preferatele iubitorilor de fotbal.La inceput aceste campionate se desfasurau cu echipele standard din joc,iar mai tarziu au aparut si campionate  cu “transferuri” fiecare player avand la echipa sa un anumit buget cu care putea sa negocieze cu ceilalti playeri pentru transferuri de jucatori.Acest tip de campionat avea rolul de a simula viata unui manager de club.

Vezi si:  Sa imi cumpar o paleta gata asamblata sau una personalizata? Iata o intrebare cu care orice amator de ping pong se confrunta la un moment dat

Desi cand au aparut , nu pareau sa aibe un impact atat de mare asupra publicului,jocurile online sunt la fel de populare in anul 2014 precum erau la inceputul anilor 2000 , inlocuind jocurile de societate  ,oferind tinerilor o alternativa de distractie in timpul liber.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.