Planuri mari pentru turci: un nou aeroport si un parteneriat cu Niger

1 minute, 56 seconds Read

Turcia lanseaza o licitatie pentru a construi al treilea aeroport din Istanbul si are ca scop ca prima etapa de constructie sa fie finalizatain in trei pana la patru ani, in timp ce Turkish Airlines anunta un parteneriat cu guvernul Nigerului pentru a crea o companie aeriana natională noua pentru tara Africii de Vest.

Aeroport de aproape 10 miliarde de dolari

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructura ale acestei tari, planul pentru un aeroport de miliarde de dolari este destinat sa mareasca capacitatea intr-o regiune ce se dezvolta cu viteza mare.

Traficul de pasageri din Istanbul a crescut puternic in ultimii ani ca urmare a extinderii rutelor in jurul lumii, iar Turkish Airline a devenit unul dintre transportatorii lumii cu cea mai rapida dezvoltare.

Aeroportul, care va avea o capacitate initiala de 90 de milioane de pasageri pe an, iar in cele din urma se va extinde la 150 de milioane si va avea trei piste pentru utilizarea simultana, va fi construit în etape. Oficialii din industrie spun ca intregul proiect va costa undeva intre 8 si 10 miliarde de dolari.

TAV, un operator de aeroport turc si compania de constructii Limak sunt printre companiile care si-au exprimat interesul de a licita pentru contract.

Turkis Airline se extinde in Niger

Niger a fost fara un operator de transport inca de la prima companie aeriana nationala, Aer Niger, care a fost dizolvata in 1985, pe fondul datoriilor de montare. Nigerul va detine un pachet majoritar de 51% din noua companie,iar Turkish Airline va detine restul de 49%.

Guvernul din Niger a decis ca noua compania aeriana nationala viabila,care va transporta pasageri si marfa, va avea baza in Niamey si se va numi Niger Airways. Nu au dat niciun detaliu suplimentar privind marimea investitiei, marimea flotei sau ce destinatii se vor servi.

Vezi si:  Reusita vacantelor in familie: rute auto si pregatiri de drum

Turkish Airlines se extinde in Africa, unde se urmareste sa conteste dominatia de Air France si Lufthansa detinute de Brussels Airlines pe rutele europene, asiatice si din America de Nord.

In 2012 au crescut traficul de pasageri catre Africa cu 50,2%, in comparatie cu anul precedent in timp ce veniturile din trasportul pasagerilor a crescut cu 47,6 procente in aceeasi perioada.

Turkish Airlines, al carui pret al actiunilor a atins un record in luna januarie 2013, acum zboara catre 33 de destinatii din Africa, mai mult decat orice alt transportator international.

Sursa – eZbor.info

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.