Sablare cu gheata carbonica

author
2 minutes, 33 seconds Read

In ziua de astazi foarte multe firme folosesc gheata uscata pentru a curata diferite materiale fara a le deteriora in nici un fel. Sablarea este una dintre cele mai frecvente utilizari a ghetii carbonice pe langa evenimentele importante. Principala particulariate a ghetii carbonice este aceea ca aceasta nu se topeste niciodata ci mai degraba se sublimeaza (se evapora) iar din aceasta cauza este foarte cautata pentru pentru a fi utilizata in tehnologia sablarii.

 

Dupa cum se observa an de an sablarea cu gheata uscata este una dintre cele mai folosite tehnologii in curatarea unor muradarii greu de indepartat. Sablarea cu gheata carbonica este neabraziva si nepoluanta. Avantajul cel mai mare al acestei tehnologii este ca, nu lasa in urma sa reziduri precum sablarea cu nisip sau a altor metode de sablare.

 

Sablarea cu gheta carbonica este una dintre cele mai noi metode de curatare care utilizeaza un spray abraziv. Acest spray abraziv are rolul de a mari viteza particulelor de gheata carbonica cu aer comprimat, curatand intr-un final poluantii de pe mai multe feluri de suprafete. In intregul proces de sablare cu zapada carbonica, orice reziduu chimical este indepartat odata ce gheata carbonica se sublimeaza la temperatura camerei.

 

Utilizarile ghetei carbonice

 

Odata cu alegerea pentru gheata carbonica veti avea parte si de o mare varietate de beneficii. Prin aceasta metoda puteti sa economisiti foarte mult timp gratie diminuarii uzurii si a echipamentului de montare. Sablarea cu gheata carbonica poate fi folosita si in inlaturarea impuritatiilor de pe echipamentele de prelucrare ale produselor alimentare sau pentru a decontamina cat mai eficient anumite suprafete pline cu diverse bacterii (de exemplu: Salmonella, E. coli, Listeria si multe altele).

Vezi si:  Sistemele de alarma- pentru prevenirea oricarui incident

 

Agentia pentru Protectia Mediului ne sfatuiesc sa utilizam cat mai multa gheata carbonica pentru curatarea obiectelor fara a mai apela la alte produse chimice. Este una dintre cele mai bune si eficiente metode de curatare, putand sa indeparteze murdaria si de pe cele mai banale obiecte chiar si in cazul obiectelor complexe, precum cele cu forme geometrice.

 

Pentru a afla mai multe lucruri interesante si importante despre aceasta descoperire destul de folosita in ultima vreme intrati pe site-ul gheatacarbonica.ro

 

Sablarea cu gheata carbonica mai poate fi utilizata si pentru indepartarea murdariei de pe turbine si generatoare utilizate in industria producatoare de energie electrica, pentru curatarea urmelor lasate de incendii, pentru curatarea imprimantelor sau a mucegaiului de pe pereti si nu numai.

 

In momentul de fata nu mai este nevoie ca masina sa fie desfacuta pentru a fi curatata in totalitate, iar prin folosirea ghetii carbonice acest lucru poate fi mult mai usor iar masina este mult mai curata fara a mai fi dezmembrata. Acest procedeu duce la reducerea golurilor de producere la minim iar in unele cazuri aceasta operatie poate fi facuta si fara a mai opri masina. Nu este deloc abraziv si nu ataca sub nici o forma suprafetele delicate. Particolele de gheata carbonica nu sunt mai dure decat ghipsul asa ca aceasta se transforma in gaz imediat ce intra in contact cu suprafetele curatate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.